Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Με διαφορά +10% στο 27,5% προηγείται η ΝΔ, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Με διαφορά +10% στο 27,5% προηγείται η ΝΔ, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ
Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 7,5%
Ισχυρό προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με όσα διαπιστώνει η έρευνα (link) του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η οποία είδε σήμερα 5/9 το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 27,5% των ερωτηθέντων, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για το κυβερνόν κόμμα περιορίζεται μόλις στο 17,5%.
Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή, με 7,5%.
Στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, με 5,5%, ενώ ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων με 3,5%.
Στην «ουρά» βρίσκονται ΑΝΕΛ και Ποτάμι, με 2% και 1,5% αντίστοιχα.
Σημειώνεται πως το υπόλοιπο 18,5% των ερωτηθέντων κατατάσσεται στην κατηγορία «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με 22%, ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ κερδίζει θριαμβευτικά, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 52,5%, έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την δημοσκόπηση διαπιστώνεται επίσης πως το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δεν αποτελεί εντύπωση πως το 85,5% των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένο από τους χειρισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Επίσης, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων την ώρα που μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.
Με την τρέχουσα διαχείριση της προσφυγικής κρίσης διαφωνεί το 66% των πολιτών, την ίδια στιγμή που συμφωνεί μόλις το 7%!
Τέλος, το 64% των ερωτηθέντων εκφράζει την άποψη πως πίσω από τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες.







www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης