Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Barclays: Τα προβλήματα στην Ευρωζώνη παραμένουν… αλλά αμερικανικές και ασιατικές αγορές θα επιμείνουν ανοδικά το 2011

tags :
Barclays: Τα προβλήματα στην Ευρωζώνη παραμένουν… αλλά αμερικανικές και ασιατικές αγορές θα επιμείνουν ανοδικά το 2011
Συγκρατημένα αισιόδοξη υποδέχθηκε το 2010 και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο επιλέγει να καλωσορίσει και το 2011 η Barclays, όπως αναφέρει σε πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο «TOP TEN CHARTS FOR 2011».
Ο οίκος δηλώνει απερίφραστα ότι δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στα συνεχιζόμενα προβλήματα της Ευρωζώνης, ενώ, περνώντας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, εκτιμά ότι οι αμερικανικές μετοχές αναμένεται φέτος να σημειώσουν άνοδο της τάξης του 15-18%, μακριά ωστόσο από τα υψηλά του 2007 και της τελευταίας περιόδου του 2010.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2010, σε ανάλογη έκθεσή της, η Barclays ανέμενε άνοδο 10-15%  των αμερικανικών μετοχών.
Όσο για τον δείκτη βαρόμετρο της Wall, τον S&P 500, εκτιμάται ότι θα έχει ανέλθει στις 1.400 – 1.440 μονάδες στο τρίτο τρίμηνο του 2011.
Όπως επίσης υποστηρίζουν οι συντάκτες της έκθεσης και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.
Το 2011 θα είναι χρονιά ισχυρών αποδόσεων τόσο για τις ασιατικές μετοχές, όσο και τα νομίσματα των ασιατικών χωρών, τονίζεται επίσης στην έκθεση.
Ο οίκος εστιάζει λίγο περισσότερο στην ιαπωνική αγορά, εκτιμώντας ότι μετά από μια χρονιά διόρθωσης το 2010, το τρέχον έτος θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.
Η Barclays δηλώνει bullish για την πορεία των μετάλλων το 2011, εκτιμώντας χαρακτηριστικά ότι χαλκός και ασήμι θα ξεχωρίσουν και φέτος, ενώ αναφορικά με τον χρυσό, προβλέπει ότι θα συνεχίσει να «λάμπει» σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αν και μακροπρόθεσμα δεν μπορεί να αποκλειστεί μια πτωτική πορεία.
Η τάση για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων θα συνεχιστεί, περισσότερο ωστόσο έκδηλη στην αμερικανική και τη βρετανική οικονομία, και λιγότερο στις χώρες της Ευρωζώνης, καταλήγει η Barclays.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης