Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Merkel προς Σαμαρά: Συνέχισε τις μεταρρυθμίσεις για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία - Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες στο περιθώριο της κατ' ιδίαν συνάντησής τους στη Βιέννη

tags :
Merkel προς Σαμαρά: Συνέχισε τις μεταρρυθμίσεις για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία - Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες στο περιθώριο της κατ' ιδίαν συνάντησής τους στη Βιέννη
Συστάσεις να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel, κατά τη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Σαμαρά το απόγευμα στη Βιέννη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Στη συνάντηση, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι συνομιλίες των δύο ηγετών, περιστράφηκαν κυρίως γύρω από οικονομικά θέματα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης μία κατ' ιδίαν συζήτηση για πολύ ώρα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Enda Kenny.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η διεξαγωγή της συνόδου της επιτροπής αυτοδιοίκησης που είναι να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα αρχές του ερχόμενου Μαρτίου, ενώ από πηγές της συνόδου αναφερόταν πως θέμα αποτέλεσε και η μεγάλη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου και η συζήτηση του προεκλογικού προγράμματος πριν την ανακοίνωση των υποψηφίων του.

«Εύσημα» Barroso (Κομισιόν) προς την Αθήνα – «Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο» - «Ανακτά» την εμπιστοσύνη που χρειάζεται για να επιστρέψει στην… ανάπτυξη – «Στήριξη» στον… Σαμαρά για την ΕΡΤ


Εύσημα προς την Ελλάδα διένειμε από το βήμα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, J. M. Barroso.
«Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
Δίδοντας «συγχαρητήρια» στην ελληνική κυβέρνηση, ο J. M. Barroso κατέστησε σαφές πως η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά εξ αυτών που χρειάζονται για την επιστροφή στην πολυπόθητη ανάπτυξη.
Όσον αφορά το φλέγων ζήτημα της ΕΡΤ, ο J. M . Barroso εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς του Α. Σαμαρά, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ελπίζω η μεταρρύθμιση να είναι επιτυχής και εμείς τους στηρίζουμε».

Μήνυμα Σαμαρά από τη Βιέννη - Η Ελλάδα έχει διανύσει μακρύ δρόμο - Σημειώνει πρόοδο κάθε μέρα - Η δύσκολη περίοδος απαιτεί δημοσιονομική σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και ισχυρή πολιτική συναίνεση


"Η Ελλάδα έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο, σημειώνοντας πρόοδο κάθε ημέρα".
Τα ανωτέρω τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη.
Όπως επισήμανε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, απαιτεί δημοσιονομική σταθερότητα, απαιτεί μεταρρυθμίσεις, απαιτεί ισχυρή, ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση.

(πρώτη ενημέρωση 14:49)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης