Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Der Spiegel: Η Ελλάδα κατήργησε το δώρο Χριστουγέννων κι έκοψε μισθούς, αλλά πληρώνει ακόμη τα 1,7 δισ. ευρώ στη Γερμανία για τεθωρακισμένα τύπου Leopard

tags :
Der Spiegel: Η Ελλάδα κατήργησε το δώρο Χριστουγέννων κι έκοψε μισθούς, αλλά πληρώνει ακόμη τα 1,7 δισ. ευρώ στη Γερμανία για τεθωρακισμένα τύπου Leopard
Η Ελλάδα κατήργησε το δώρο Χριστουγέννων κι έκοψε μισθούς πέρυσι, αλλά πληρώνει ακόμη τα 1,7 δισ. ευρώ στη Γερμανία για τεθωρακισμένα τύπου Leopard, σχολιάζει σε καυστικό του δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Με αφορμή τη διεθνή έκθεση οπλικών συστημάτων Idex που διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, κάνει ειδική αναφορά στην παρουσία δύο ελλήνων αξιωματικών του στρατού έξω από το περίπτερο της γερμανικής βιομηχανίας όπλων Krauss-Maffei, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη ενός τεθωρακισμένου τύπου Leopard 2, το οποίο θα παραδοθεί μετά το πέρας της έκθεσης στο ελληνικό κράτος, στο πλαίσιο του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος.
Όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, «στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά Leopard. Λίγο πριν βυθιστεί η χώρα στην κρίση, εξοπλίστηκε με μία από τις πιο σύγχρονες δυνάμεις τεθωρακισμένων της Ευρώπης. Κανένα από τα 170 Leopard δεν χρησιμοποιήθηκε ακόμη σε επιχειρήσεις.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το Spiegel, η συμφωνία για τα τεθωρακισμένα κόστισε στο ελληνικό κράτος 1,7 δισ. ευρώ και το ποσό δεν έχει εξοφληθεί ακόμη. Η ελληνική κυβέρνηση κατήργησε πέρσι το δώρο Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους, περιέκοψε μισθούς, θέσεις εργασίας και έκλεισε νοσοκομεία. Αλλά το Leopard κινείται ακόμη» υπογραμμίζει με νόημα το Der Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης