Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ευρώπη είναι ήδη σε πόλεμο - Η γαλλική Λεγεώνα των Ξένων βρίσκεται στην Ουκρανία και μετρά συνεχώς απώλειες

Η Ευρώπη είναι ήδη σε πόλεμο - Η γαλλική Λεγεώνα των Ξένων βρίσκεται στην Ουκρανία και μετρά συνεχώς απώλειες
Ποια είναι η δράση των πρώτων 100 λεγεωνάριων- Macron: Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η πολιτική της «στρατηγικής ασάφειας» όσον αφορά στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Είναι γεγονός: Η Γαλλία έστειλε επίσημα τα πρώτα της στρατεύματα στην Ουκρανία εμπλέκοντας την Ευρώπη σε μια ανεξέλεγτη αντιπαράθεση.
Οι γαλλικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί για την υποστήριξη της Ουκρανικής 54ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Μηχανικού στο Slavyansk.
Οι Γάλλοι στρατιώτες προέρχονται από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλίας, μία από τις κύριες μονάδες  της Λεγεώνας των Ξένων της Γαλλίας (Légion étrangère).
Το 2022 η Γαλλία διέθετε έναν αριθμό Ουκρανών και Ρώσων στη Λεγεώνα των Ξένων.
Τους επετράπη να εγκαταλείψουν τη Λεγεώνα και, στην περίπτωση των Ουκρανών, να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να ενωθούν με τις ουκρανικές δυνάμεις.
Δεν είναι σαφές εάν οι Ρώσοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους.
Η Λεγεώνα σήμερα διοικείται από Γάλλους αξιωματικούς, αλλά οι βαθμοφόροι είναι όλοι ξένοι.
Κάτω από το τρέχον καθεστώς ανωνυμίας ένας εθελοντής που εντάσσεται στη Λεγεώνα μπορεί να αποφασίσει αν θα διατηρήσει το όνομά του ή θα υιοθετήσει ένα νέο.
Οι λεγεωνάριοι υπηρετούν για τρία χρόνια, μετά την οποία μπορούν να ζητήσουν τη γαλλική υπηκοότητα. Εάν ένας λεγεωνάριος τραυματιστεί, δικαιούται να αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα χωρίς καμία περίοδο αναμονής.
Δεν υπάρχουν γυναίκες στη Λεγεώνα των Ξένων.

Η δράση στην Αφρική

Η αρχική ομάδα γαλλικών στρατευμάτων αριθμεί περίπου 100 εκπαιδευτές και άλλο προσωπικό.
Αυτή είναι μόνο η πρώτη δόση περίπου 1.500 Γάλλων στρατιωτών της Λεγεώνας Ξένων που έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στην Ουκρανία.
Αυτά τα στρατεύματα είναι τοποθετημένα απευθείας σε μια περιοχή του μετώπου και έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους Ουκρανούς να αντισταθούν στη ρωσική προέλαση στο Donbass.
Οι πρώτοι 100 είναι ειδικοί πυροβολικού και στην επιμελητεία.
Επί μήνες ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron απειλεί να στείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία.
Έχει βρει ελάχιστη ή καθόλου υποστήριξη από τις χώρες του ΝΑΤΟ εκτός της Πολωνίας και των κρατών της Βαλτικής.
Εν γένει οι ΗΠΑ αντιτίθενται στην αποστολή στρατιωτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (εκτός από συμβούλους).
Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν αμέσως από την απόφαση της Γαλλίας να στείλει στρατιώτες από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της είναι αν αυτό ξεπερνά τη ρωσική κόκκινη γραμμή για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία; Θα το δουν οι Ρώσοι αυτό ως έναρξη ενός ευρύτερου πολέμου πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας;
H οργάνωση των μονάδων στην Ουκρανία


Στο Donbass βρέθηκαν πρώτοι Γάλλοι στρατιωτικοί από τις 11 Απριλίου 2024 

Οι αναφορές από τις πρώτες γραμμές της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν την ανάπτυξη του γαλλικού στρατού στο Donbass.
Η πρώτη μονάδα της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων σύμφωνα με τις πληροφορίες να έφτασε στην περιοχή της πόλης Slavyansk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μια μονάδα από το 3ο σύνταγμα πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων, η οποία περιλάμβανε περίπου 100 στρατιωτικούς, μεταφέρθηκε στην κατεύθυνση του Slavyansk πριν σταλεί στην πρώτη γραμμή.
Η μονάδα περιλαμβάνει ομάδα μηχανικών και ειδικούς αεροπορίας, επιμελητείας και πληροφοριών του 3ου Συντάγματος Πεζικού της Λεγεώνας.
Προφανώς, αυτή είναι μόνο η πρώτη ομάδα Γάλλων στρατιωτικών που αναπτύσσονται στην Ουκρανία ενώ αναμένονται και άλλες δυνάμεις.
Οι πρώτοι Γάλλοι στρατιωτικοί μετέβησαν στο Slavyansk στις 11 Απριλίου.
Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, επί του παρόντος εδρεύουν στην τοποθεσία της 54ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με άλλες αναφορές, βρίσκονται υπό τη διοίκηση της 7ης Ξεχωριστή Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανών.
Οι Γάλλοι στρατιωτικοί κινούνται στην πόλη μόνο με τη συνοδεία του ουκρανικού στρατού.

Συμμετέχουν στην κατασκευή οχυρώσεων

Η γαλλική μονάδα φέρεται να περιλαμβάνει ειδικούς στην αναγνώριση πυροβολικού, καθώς και μια ομάδα μηχανικών που ειδικεύεται στην κατασκευή οχυρώσεων πεδίου.
Πιθανότατα, αυτοί οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν στην κατασκευή των αμυντικών γραμμών γύρω από το Slavyansk.
Την ίδια στιγμή, οι μονάδες αναγνώρισης είναι πιθανό να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό στην πρώτη γραμμή.
To Παρίσι εξακολουθεί να διαψεύδει τις αναφορές για αποστολή δυνάμεών του στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο του 2024, αποκαλύφθηκε ότι ο γαλλικός στρατός προετοίμαζε την τακτική ομάδα ειδικού τάγματος για ανάπτυξη στην Ουκρανία.
Αυτή η ομάδα θα πρέπει να περιλαμβάνει περίπου 1.500 στρατιωτικούς όχι μόνο από τα μέλη της Λεγεώνας των Ξένων (οι οποίοι θα μεταβούν αρχικώς) αλλά και στρατιωτικούς του Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας.

Μέσω Βαλκανίων οι Γάλλοι στην Ουκρανία

Το γαλλικό τάγμα αναμενόταν να ολοκληρώσει τη σχετική εκπαίδευση στα μέσα Απριλίου 2024 προκειμένου στη συνέχεια να αποστελλόταν στην Ουκρανία.
Η υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσαν επίσημα τις πληροφορίες.
Επιπλέον, στις 18 Μαρτίου, δύο πρώτα αεροσκάφη με γαλλικό στρατό εντοπίστηκαν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία, από όπου οι Γάλλοι στρατιωτικοί υποτίθεται ότι μεταφέρθηκαν μέσω της Ρουμανίας στην Οδησσό.

Οι Ρώσοι δηλώνουν πλήρως προετοιμασμένοι

Η Ρωσία ανέμενε την άφιξη των Γάλλων στρατιωτών και είναι προετοιμασμένη για αυτό.
Ο Sergey Naryshkin, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας είχε αποκαλύψει ότι η Γαλλία ετοίμαζε απόσπασμα 2.000 στρατιωτών, το οποίο πρόκειται να σταλεί στην Ουκρανία.
«Η σημερινή ηγεσία της Γαλλίας, δεν ενδιαφέρεται για τους θανάτους απλών Γάλλων ή για τις ανησυχίες των στρατηγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται ήδη ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία.
Αρχικά, θα περιλαμβάνει περίπου 2.000 στρατιώτες» υποστήριξε ο Naryshkin.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο γαλλικός στρατός «φοβάται ότι μια τόσο μεγάλη στρατιωτική μονάδα δεν μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί στην Ουκρανία απαρατήρητη».
«Θα γίνει έτσι νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτό σημαίνει ότι θα υποστεί τη μοίρα όλων των Γάλλων που ήρθαν στην Ουκρανία… τον θάνατο.
Μετά από μια διάσκεψη για την Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2024 στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ορκίστηκε επίσης ότι τα δυτικά κράτη θα «κάνουν ότι χρειάζεται» για να αποτρέψουν τη νίκη της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση.

Ρωσία: Εύκολη η εξόντωση των Γάλλων στρατιωτών - Γκιλοτίνα για το Παρίσι

Εάν η Γαλλία στείλει στρατό στην Ουκρανία, τότε η καταστροφή τους θα είναι προτεραιότητα για τον ρωσικό στρατό έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
«Η καταστροφή των Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία, εάν πράγματι εμφανιστούν εκεί, θα είναι προτεραιότητα και όχι η πιο δύσκολη αποστολή για το ρωσικό στρατό» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, αναφέροντας πάντως πως η ήττα των γαλλικών λεγεώνων, θα ισοδυναμεί με γκιλοτίνα για το Παρίσι.
«Στην πραγματικότητα για το καλό της υπόθεσης, θα ήταν ωραίο εάν οι ανήσυχοι Γάλλοι έστελναν μερικά Συντάγματα τους στην γη του Bandera.
Το να κρύψεις έναν τέτοιο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού είναι πολύ προβληματικό, και εν τέλει η συστηματική καταστροφή τους δεν θα είναι το πιο δύσκολο, αλλά ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο.
Αλλά ποιο θα ήταν το όφελος» διερωτάται ο Medvedev, ο οποίος υποστηρίζει πως «για τη γαλλική ηγεσία αυτό θα ισοδυναμεί με γκιλοτίνα» καθώς θα είναι αδύνατο να κρύψει κανείς τον μαζικό θάνατο επαγγελματιών Γάλλων στρατιωτών.
«Για το κοκόρια της γαλλικής ηγεσίας αυτό θα ισοδυναμεί με γκιλοτίνα.
Θα τους κομματιάσουν οι συγγενείς των θυμάτων και οι μοχθηροί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης δεδομένου ότι η Γαλλία δεν είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Αλλά αυτό θα είναι ένα καλό μάθημα και για τους υπόλοιπους «ανήσυχους» ηλίθιους στην Ευρώπη» τονίζει ο Medvedev.

Η σχιζοφρένεια Macron

Σχεδόν σχιζοφρενικές είναι και οι νέες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Από τη μία τονίζει την ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία και από την άλλη επισημαίνει πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος για την Ευρώπη εάν η Μόσχα κερδίσει στην Ουκρανία.
«Κάνουμε το σωστό αφήνοντας τις πόρτες ανοιχτές για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», είπε ο Macron σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Tribune.
«Διαφορετικά, θα είχαμε εγκαταλείψει τη διεθνή τάξη καθώς και την ειρήνη και την ασφάλεια», επισημαίνει.
Παράλληλα σημειώνει ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η πολιτική της «στρατηγικής ασάφειας» όσον αφορά στη Ρωσία.
 
«Μας απειλεί η Ρωσία»

Επισημαίνει επίσης ότι οι τεχνικές δυνατότητες και το βεληνεκές των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων θέτουν σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές χώρες.
«Αν μιλάμε για την Ουκρανία, η ασφάλεια των Ευρωπαίων διακυβεύεται, επειδή αυτή η χώρα βρίσκεται περίπου 1.500 χιλιόμετρα από τα σύνορά μας», σημείωσε ο Macron.
«Εάν η Ρωσία κερδίσει, τότε θα χρειαστεί μόνο ένα δευτερόλεπτο για να μην υπάρχει ασφάλεια για τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία ή τη χώρα μας», πρόσθεσε.
«Η ισχύς και το βεληνεκές κρούσης των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων θέτουν σε κίνδυνο όλους μας», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν στην Ευρώπη και ελπίζει σε παρόμοια στάση απέναντί της.

H έκκληση της Ουκρανίας

Η Ουκρανία πιθανότατα θα ζητήσει από την Ευρώπη να στείλει ευρωπαϊκά στρατεύματα στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ουκρανός βουλευτής Alexey Goncharenko στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό LCI.
«Αν η κατάσταση στο μέτωπο μας δείξει ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να σταματήσει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin από μόνη της, χωρίς ευρωπαϊκή στρατιωτική υποστήριξη και στρατεύματα, ναι, πιστεύω ότι είναι απολύτως πιθανό να ζητήσουμε από την Ευρώπη την αποστολή στρατού είπε χαρακτηριστικά.
Ο Goncharenko, που απηχεί τις θέσεις Zelensky ευχαρίστησε επίσης τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron για την ιδέα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του «καλό μήνυμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης