Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Νέα σύσκεψη αύριο για το φορολογικό - Η παλιά κλίμακα θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης με τα κόμματα - Στις καλένδες η πρόταση επιβολής φόρου 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ - Ποια τα 5 όχι του ΠΑΣΟΚ

Νέα σύσκεψη αύριο για το φορολογικό - Η παλιά κλίμακα θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης με τα κόμματα - Στις καλένδες η πρόταση επιβολής φόρου 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ - Ποια τα 5 όχι του ΠΑΣΟΚ
(upd2)Ανακρούει πρύμναν η κυβέρνηση για το φορολογικό, αποσύροντας την πρόταση βόμβα για την επιβολή συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ.
Στην αυριανή συνάντηση που θα έχει αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα βρεθεί στο τραπέζι η προηγούμενη κλίμακα, η οποία προβλέπει την επιβολή του υψηλού αυτού συντελεστή για εισοδήματα άνω των 48.000 ευρώ.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη για το φορολογικό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης δήλωσε πως "η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες".
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, συζητήθηκαν και οι προτάσεις, που υπεβλήθησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και, όπως τόνισε, το φορολογικό θα συζητηθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Τα 5 "όχι" του ΠΑΣΟΚ - Ποιες αλλαγές ζητάει


Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην άρνησή του στις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, απειλώντας με καταψήφιση των επίμαχων διατάξεων.
Παράλληλα, η Ιπποκράτους προτάσσει 5 βαρύνουσες ρυθμίσεις, οι οποίες αν δεν τροποποιηθούν, το ΠΑΣΟΚ θα τις καταψηφίσει.
Οι εν λόγω διατάξεις είναι οι εξής:
1. Η φορολόγηση με 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ
2. Η κατάργηση των επιδομάτων για τα παιδιά
3. Η φορολόγηση των νέων επαγγελματιών από το πρώτο χρόνο έναρξης της δραστηριότητάς τους
4. Ο λογιστικός προσδιορισμός όλων των αγροτικών εισοδημάτων
5. Η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων
Την ίδια, ώρα, το ΠΑΣΟΚ αιτείται την διατήρηση της υπάρχουσας κλίμακας φορολόγησης των μισθωτών, ενώ απορρίπτει την πρόταση της κυβέρνησης για τα παιδικά επιδόματα.
Αναφορικά με τους νέους επαγγελματίες, το ΠΑΣΟΚ προτάσσει την υπαγωγή τους στο καθεστώς των μισθωτών τα 5 πρώτα χρόνια ή την φορολόγησή τους ως επαγγελματίες με 13%.
Τέλος, αιτείται την διατήρηση της έκπτωσης φόρου για τους τόκους των στεγαστικών, αλλά και την οριοθέτηση στις αγρότες, ελάχιστου ορίου για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων με βάση την επιστροφή του ΦΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης