Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Υπερψηφίστηκε η Διακύρηξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ - Με "ανυπακοή, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια" καλεί τον λαό να απαντήσει στην βαρβαρότητα ο Αλ. Τσίπρας - Έθεσε υποψηφιότητα εκλογής στη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος

tags :
Υπερψηφίστηκε η Διακύρηξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ - Με
(upd2) Υπερψηφίστηκε από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη η Διακύρηξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η Συνδιάσκεψη έχει αναλάβει την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής που θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ιδρυτικό Συνέδριο της άνοιξης του 2013.
Νωρίτερα, με "ανυπακοή, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια" κάλεσε τον λαό να απαντήσει απέναντι στην βαρβαρότητα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα πλαίσια της 3ης ημέρας εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος. Ο ίδιος μάλιστα έθεσε υποψηφιότητα εκλογής στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ζητώντας να κριθεί ως "ίσος προς ίσο", και αρνούμενος τον διορισμό του.
"Αποφάσισα για λόγους συμβολικούς να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στο νέο υπόδειγμα. Να είμαι ίσος μεταξύ ίσων και να θέσω υποψηφιότητα εκλογής στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Να κριθώ και εγώ ως ίσος προς ίσον. Θέλω αυτό να εκληφθεί από όλους ως ένα μήνυμα ισονομίας, δημοκρατίας, ανακλητότητας και ελέγχου και κυρίως ως ένα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας να πάμε μπροστά κάνοντας πράξη το σύνθημά μας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ", "Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
"Δεν ξέρω αν έχει νόημα να μιλάμε για κλείσιμο εργασιών, όταν οι εργασίες αυτές θα ανοίξουν ένα μεγάλο κύκλο. Σε αυτή τη διαδικασία, υπήρξε ένας γόνιμος προβληματισμός. Είχαμε μία πρωτόγνωρη διαδικασία για όλους μας. Εμείς δε συνεννοούμαστε πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτό είναι η ουσία της δημοκρατίας για μας", δήλωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην διαδικασία ενιαιοποίησης του κόμματος, η οποία ξεκίνησε με τις λαϊκές συνελεύσεις, πριν τη συνδιάσκεψη και θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2013.
"Αποφασίσανε να φορολογήσουν ακόμη και το τρίτο παιδί. Αδιαφορούν αν ο λαός μπορέσει να επιβιώσει. Έχουμε μία κυβέρνηση που στερείται κάθε σοβαρότητας. Σήμερα τους διαψεύδει το έγγραφο Σόιμπλε, που βγήκε στη δημοσιότητα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Θα μας πουν πάλι ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα, όμως αυτό θα είναι η τελευταία τους πράξη. Τους λέμε από σήμερα: Αφήστε κάθε σκέψη να γαντζωθείτε με το ζόρι στην εξουσία. Η μόνη υπηρεσία που σας μένει να προσφέρετε είναι να αποδεχθείτε ότι δεν έχετε μέλλον, να οδηγήσετε τη χώρα με ομαλότητα στις εκλογές για να αναλάβουμε την ευθύνη", τόνισε ο κ΄Τσίπρας και προσέθεσε:  "Το ξέρω ότι αυτό δε θα γίνει αποδεκτό γιατί δεν έχουν συναίσθηση του κινδύνου και της ευθύνης, γιατί ο φόβος που χρησιμοποίησαν ως όπλο, έχει περάσει στους ίδιους. Όμως, εμείς οφείλουμε ανά πάση στιγμή να οργανώσουμε την πάλη του λαού, ώστε οι πολιτικές εξελίξεις που θα έρθουν να βρουν το λαό μας πρωταγωνιστή. Για αυτό, αυτό το τριήμερο είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση. Πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για αυτό που χτίζουμε".
Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την πολυφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο και από το κόμμα του, τον ΣΥΝ, και από όλες τις τάσεις ζήτησε "να αφήσουμε πίσω μας τη μηχανιστική αναπαραγωγή όχι των απόψεων, αλλά των συσχετισμών, που δεν δημιουργεί πλαίσιο πολυφωνίας, αλλά εικόνα Βαβυλωνίας. Ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι πλουραλιστικός, αλλά ενιαίος. Δεν θα είναι πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός".

"Άκουσα όλες τις ομιλίες των συντρόφων και των συντροφισσών από όλη την Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι για τα νέα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, που αγωνίζονται. Αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να τα διαψεύσουμε. Άκουσα τους συντρόφους από την επαρχία να μιλάνε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να τους βοηθήσουμε. Άκουσα τις ομιλίες των ανθρώπων μας από τους εργασιακούς χώρους και τη θέλησή τους να βγουν μπροστά. Πρέπει να τους εμπνεύσουμε. Να επανιδρύσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας. Άκουσα τις προτάσεις για την αλληλεγγύη. Πρέπει να τους ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Όλοι σε αυτό το στάδιο, νιώσαμε την αγωνία για το πως θα εκφράσουμε καλύτερα τον κόσμο που μας πίστεψε και θέλει από εμάς τη συνεργασία μας για ρήξη, για ανατροπές. Πρώτα εντός και μετά στην κοινωνία, στη χώρα, σε όλη την Ευρώπη", ανάφερε στο πλαίσιο της τοποθετησής του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας για ένα "νέο φορέα από τα κάτω, ένα νέο φορέα των ανθρώπων, αμεσοδημοκρατικό, όχι γραφειοκρατικό, όχι δογματικό, μηχανή παραγωγής ιδεών, όχι μηχανή παραγωγής στελεχών, δίπλα και μέσα στα κοινωνικά κινήματα", ώστε "να είναι η νέα πολιτική πρόταση για το σήμερα και το αύριο του λαού και του τόπου".  
"Στη βαρβαρότητα,  να απαντήσουμε με τα δικά μας 3 Α: Ανυπακοή-Αλληλεγγύη-Αξιοπρέπεια", δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: "Αν θέλουμε να αλλάξουμε την κοινωνία, πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Ας φτιάξουμε το νέο πολιτικό οργανισμό. Στο νέο φορέα που δημιουργούμε έρχεται νέος κόσμος. Ανάμεσά μας είναι πάρα πολλοί αυτοί που έκαναν για πρώτη φορά το βήμα να ενταχθούν σε έναν πολιτικό φορέα. Αυτόν τον κόσμο δεν αρκεί να τον οργανώσουμε αλλιώς σε ένα ριζοσπαστικό φορέα, οφείλουμε και να του μιλήσουμε αλλιώς, να του μιλήσουμε για τις αξίες μας, τη συντροφικότητα, την αλληλεγγύη. Ο νέος φορέας δεν μπορεί να είναι πλήρες αντίγραφο στη δομή των αποτυχημένων κομμάτων του χθες. Να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και να πάρουμε το καλύτερο από κάθε εμπειρία. Η δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος, να περπατάμε μαζί παρά τις διαφορές μας. Όμως, η αντιγραφή αυτού του μοντέλου θα είναι αναπαλαίωση. Δε θέλουμε ούτε ανακαίνιση, ούτε αναπαλαίωση. Να κρατήσουμε τα θετικά, αλλά να αφήσουμε πίσω τη μηχανιστική αντίληψη των συσχετισμών. Ο νέος οργανισμός θα είναι ένα κόμμα με πολλές απόψεις καταστατικά κατοχυρωμένες. Ας προχωρήσουμε στη Δημοκρατία των μελών. Να κρατήσουμε τα θετικά και να προχωρήσουμε στη δημοκρατία της ανακλητότητας από τη βάση, της διαρκούς παρέμβασης των μελών".
Ο κ. Τσίπρας ολοκήρωσε την ομιλία του τονίζοντας: "Θα πετύχουμε, είμαστε έτοιμοι να τα καταφέρουμε, είμαστε αναγκασμένοι να πετύχουμε".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης