Τελευταία Νέα
Ελλάδα

"Οχι" από Asmussen σε νέο haircut για το ελληνικό χρέος - Προκρίνει την ανάγκη λήψης μέτρων για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού - Αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

tags :
Την αντίθεσή του απέναντι στα σενάρια περί νέας διαγραφής του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο Joerg Asmussen, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. "Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πακέτο μέτρων με σκοπό την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και όχι νέο haircut", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild, υπογράμμισε την ανάγκη για σημαντική μείωση των επιτοκίων και επαναγορά χρέους από την Ελλάδα. "Το haircurt δεν αποτελεί μέρος των μέτρων αυτών", σημείωσε ο Asmussen, δηλώνοντας αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup.
Την ίδια στιγμή, νέο haircut της τάξεως του 50% επεξεργάζονται Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με προγενέστερο σημερινό  δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες. Στο νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, οι χώρες-πιστωτές θα πρέπει να παραιτηθούν από το ήμισυ των απαιτήσεών τους, προκειμένου το ελληνικό χρέος το 2020 να μειωθεί από το 144% στο 70% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το Spiegel. Το νέο "κούρεμα" θεωρείται αναπόφευκτο, παρά το γεγονός ότι η Γερμανία θέλει οπωσδήποτε να αποφύγει τη νέα αναδιάρθρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης