Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Houthi χτύπησαν με πύραυλο δεξαμενόπλοιο, 30 ναυτικά μίλια από την Υεμένη

tags :
Οι Houthi χτύπησαν με πύραυλο δεξαμενόπλοιο, 30 ναυτικά μίλια από την Υεμένη
Η Ambrey πρόσθεσε ότι βάσει των πληροφοριών που έλαβε το πλοίο επλήγη από πύραυλο.
Δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά φέρεται να δέχθηκε επίθεση νοτιοδυτικά της Moqa στην Υεμένη, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey
Η βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου με σημαία Παναμά φέρεται να "δέχθηκε επίθεση" καθώς έπλεε περίπου 10 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Moqa, στην Υεμένη.
Η Ambrey πρόσθεσε ότι βάσει των πληροφοριών που έλαβε το πλοίο επλήγη από πύραυλο.

Η υπηρεσία θαλάσσιας ασφάλειας του βρετανικού ναυτικού δήλωσε νωρίτερα ότι είχε λάβει μια αναφορά για ένα σκάφος που «υπέστη ελαφρές ζημιές μετά από χτύπημα από άγνωστο αντικείμενο».
«Το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή και συνεχίζουν για τον επόμενο λιμένα προσέγγισής τους», πρόσθεσε ο βρετανικός φορέας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO (United Kingdom Maritime Trade Operations).
«Το σκάφος και το πλήρωμα είναι ασφαλή και συνεχίζουν το δρομολόγιο προς τον λιμένα που αποτελεί τον επόμενο προορισμό τους», πρόσθεσε σε έκτακτο ενημερωτικό σημείωμά του, διευκρινίζοντας πως το «συμβάν» αυτό εκτυλίχθηκε στον θαλάσσιο χώρο 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της πόλης Hodaida, λιμανιού της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.
Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πλήγμα, ιδίως για ποιο πλοίο επρόκειτο.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης