Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στουρνάρας: Αναγκαίο βήμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά δεν αρκεί για την αποκατάσταση της ρευστότητας - Πρέπει να επιταχυνθεί η επιστροφή των καταθέσεων - Ήδη το 1/3 έχει επιστρέψει - Στις 20/11 η απόφαση για τη δόση

tags :
Στουρνάρας: Αναγκαίο βήμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά δεν αρκεί για την αποκατάσταση της ρευστότητας - Πρέπει να επιταχυνθεί η επιστροφή των καταθέσεων - Ήδη το 1/3 έχει επιστρέψει - Στις 20/11 η απόφαση για τη δόση
(upd2)Aπαραίτητο βήμα μεν, αλλά όχι αρκετό για την αποκατάσταση της ρευστότητας, χαρακτήρισε την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη επιστροφής των καταθέσεων στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.
Ήδη το 1/3 των καταθέσεων έχει επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες, αλλά η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί, εξήγησε ο υπουργός.
Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες, διεμήνυσε στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως η οριστική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα πρέπει να αναμένεται στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 20 Νοεμβρίου.
"Χωρίς τη δόση ο κίνδυνος ατυχήματος είναι πολύ υψηλός", προειδοποίησε στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, "οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα πάνε χαμένες, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος". Στις 20 Νοεμβρίου θα υπάρξει η οριστική απόφαση για τη δόση, πρόσθεσε.
Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συζητήσεις στο πλαίσιο του χθεσινού Eurogroup, ενώ παραδέχθηκε πως η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας εμφανίζει σαφή σημάδια βελτίωσης.
Κληθείς να σχολιάσει το μείζον ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως "για τη βιωσιμότητα του χρέους η πιο σημαντική παράμετρος είναι η αύξηση του ΑΕΠ".
Την ίδια ώρα, τη θέση πως η Ελλάδα έχει καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης που βιώνει, εξέφρασε ο David Lipton, ανώτατος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε νέα παρέμβασή του, οι προσπάθειες της ελληνικής πλευράς είναι πράγματι ηρωικές.
Ωστόσο ο Lipton παραδέχεται πως εγείρονται σοβαρές επιφυλάξεις για το μείζον θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Παρόλα αυτά ο αξιωματούχος του ΔΝΤ υποστήριξε πως το ταμείο στηρίζει πλήρως την Ελλάδα στο στόχο να καταστήσει εκ νέου βιώσιμο το χρέος.

(Πρώτη ενημέρωση 16:45)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης