Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στο προσκήνιο νέα σενάρια για το ελληνικό χρέος - Η Ευρωζώνη εξετάζει μείωση των επιτοκίων στα υφιστάμενα δάνεια περί το 1% - Σκέψεις για διπλασιασμό αποπληρωμής των δανείων έως τα 30 έτη

tags :
Στο προσκήνιο νέα σενάρια για το ελληνικό χρέος - Η Ευρωζώνη εξετάζει μείωση των επιτοκίων στα υφιστάμενα δάνεια περί το 1% - Σκέψεις για διπλασιασμό αποπληρωμής των δανείων έως τα 30 έτη
Νέα σενάρια για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έρχονται στο προσκήνιο, με τους Ευρωπαίους να προσανατολίζονται σε μείωση των επιτοκίων στα υφιστάμενα δάνεια που λαμβάνει η Ελλάδα, αλλά και σε διπλασιασμό του χρόνου αποπληρωμής τους.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal, οι Ευρωπαίοι φέρεται να προσανατολίζονται σε μείωση των επιτοκίων στo πρώτο πακέτο διάσωσης που έχει λάβει η Ελλάδα, κοντά στο 1%.
Προς προκύπτει αυτό; Κατά τις πληροφορίες που διαρρέουν, οι Ευρωπαίοι εξετάζουν μείωση των ελληνικών επιτοκίων σε 0,8% πάνω από τη διαμόρφωση του Euribor.
Αν ληφθεί υπόψη πως σήμερα το 3μηνιαίο Euribor κυμαίνεται στο 0,194%, τότε αν σε αυτό προστεθεί το 0,8%, το αποτέλεσμα διαμορφώνεται στο 0,994%, ήτοι κοντά στο 1%.
Kατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι εξετάζουν ταυτόχρονα τον διπλασιασμό του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας έως και τα 30 έτη.
Οι ίδιες πηγές διαμηνύουν πως οι δύο συγκεκριμένες επιλογές που εξετάζονται έχουν στόχο τη σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.
Μάλιστα οι Ευρωπαίοι απορρίπτουν πως στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει σχέδιο για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
"Κανείς δεν συζητά για haircut", σημειώνει η WSJ, επικαλούμενη τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Η μείωση των επιτοκίων στα υφιστάμενα δάνεια της Ελλάδας αποτελεί τη λιγότερο αμφιλεγόμενη επιλογή, όσον αφορά στα θέματα που συζητώνται για την Ελλάδα, διαμηνύει ένας εκ των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης