Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μήνυμα Σκρέκα σε πολυεθνικές: Δεν θα επιτρέψουμε τον πληθωρισμό της απληστίας

Μήνυμα Σκρέκα σε πολυεθνικές: Δεν θα επιτρέψουμε τον πληθωρισμό της απληστίας
«Η αγορά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» διεμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα προς τις πολυεθνικές εταιρείες, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέχει τον λεγόμενο πληθωρισμό της απληστίας.
Η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να επιτρέψει τον πληθωρισμό της απληστίας, ούτε η αγορά να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι», ανέφερε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην «Ημερησία», λίγο πριν η ελληνική κυβέρνηση στείλει στην Κομισιόν την επιστολή που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη διαφορετική, από χώρα σε χώρα, τιμολογιακή πολιτική των πολυεθνικών εταιρειών για τα ίδια προϊόντα.
«Υπάρχουν κανόνες και όλοι θα πρέπει να τους τηρούν», διαμηνύει ο Κώστας Σκρέκας, ο οποίος εκφράζει την πεποίθηση πως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ακρίβεια είναι προς την σωστή κατεύθυνση και το αποδεικνύουν οι αριθμοί, καθώς τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός τροφίμων ήταν στο 8,2% και τον Απρίλιο βρίσκεται στο 5,4%. «Τους επόμενους μήνες περιμένουμε ότι η απόδοση των μέτρων θα είναι εμφανέστερη σε όλους τους πολίτες», συμπληρώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, παρατηρώντας πως τα μέτρα «αντιμετωπίζουν δομικές στρεβλώσεις και παθογένειες στο εμπόριο που επέτρεπαν σε πολλούς να νοθεύουν το κριτήριο των καταναλωτών».
Ο υπουργός επικαλείται την πρόσφατη έρευνα του ΙΕΛΚΑ για τη συγκράτηση των τιμών και παροτρύνει τους καταναλωτές να μπαίνουν στην πλατφόρμα του e-katanalotis για να γλιτώνουν χρήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης