Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σκηνικό πολέμου στο Σύνταγμα - Χημικά, μολότοφ και υδροφόρα οχήματα συνέθεσαν το σκηνικό - Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας - Παρέμειναν έξω από την Βουλή παρά την βροχή και την αποπνικτική ατμόσφαιρα

tags :
Σκηνικό πολέμου στο Σύνταγμα - Χημικά, μολότοφ και υδροφόρα οχήματα συνέθεσαν το σκηνικό - Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας - Παρέμειναν έξω από την Βουλή παρά την βροχή και την αποπνικτική ατμόσφαιρα
(upd6)  Ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης πορεία δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, έπειτα από την επιχείρηση – σκούπα της αστυνομίας, η οποία κατάφερε να απωθήσει τον κόσμο από την πλατεία Συντάγματος. Νωρίτερα, είχαν διαδραματιστεί σκληρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ να προβεί σε εκτεταμένη χρήση χημικών, καθιστώντας την ατμόσφαιρα στην περιοχή αποπνικτική. Οι διαδηλωτές ανταπαντούσαν με την εκτόξευση βομβών μολότοφ. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, καθώς εστίες συγκρούσεων βρίσκονταν σε εξέλιξη καθ’ όλη την έκταση του τριγώνου Σύνταγμα – Ομόνοια – Μοναστηράκι. Πάνω από 100.000 διαδηλωτές παρέμειναν στο Σύνταγμα για 5 ώρες υπό καταρρακτώδης βροχή.

 






Νωρίτερα το bankingnews μετέδιδε:
Σε πολεμικό πεδίο έχει μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος, έπειτα από τα ευρεία κλίμακας επεισόδια που διαδραματίζονται ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα είναι ήδη αποπνικτική εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, ομάδες διαδηλωτών εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Χημικά έπληξαν και την πορεία του ΠΑΜΕ στην Σταδίου. Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Αρκετοί διαδηλωτές έχουν απωθηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. προς την Ομόνοια και το Μοναστηράκι. Παρά ταύτα, ο κόσμος δεν πτοείται και παραμένει στο Σύνταγμα.
Νεαροί εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ. Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας χρήση του υδροφόρου οχήματος, προκειμένου να διαλύσει το πλήθος. Παράλληλα, προέβη σε εκταταμένη χρήση χημικών. Προς την Πανεπιστημίου απωθούνται οι διαδηλωτές.
Η ένταση προκλήθηκε όταν νεαροί αφαίρεσαν τα προστατευτικά κάγκελα της αστυνομίας από το πλαϊνό μέρος της Βουλής. Διμοιρίες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος των διαδηλωτών στον προαύλιο χώρο της Βουλής.
Παράλληλα, η βροχή που ξέσπάσε  δεν έχει πτοήσει τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που παραμένουν στο Σύνταγμα.
Επίσης, σύσσωμη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξήλθε προσωρινώς από τον χώρο της Βουλής και ενσωματώθηκε με τους διαδηλωτές. Νωρίτερα, όντας στο περιστύλιο του Κοινοβουλίο ανάρτησαν πανό, στο οποίο αναγραφόταν το σύνθημα "ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ". Παράλληλα, η αστυνομία έχει προβεί ήδη σε 10 προσαγωγές. Επίσης, λίγο μετά τις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος κατέφθασε και η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία είχε αφετηρία την πλατείας Ομόνοιας.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι διαδηλωτές υπολογίζονται πάνω από 100.000, ενώ παράλληλα, επί ποδός βρίσκονται 8.000 αστυνομικοί για την αποφυγή επεισοδίων.
Τα συνδικάτα έχουν δρομολογήσει την περικύκλωση της Βουλής, ενώ παράλληλα, επίκειται να παραμείνουν στο περιβάλλοντα χώρο μέχρι την τελική ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Το κάλεσμα των συνδικάτων είχε πραγματοποιηθεί για τις 5:00 το απόγευμα, ενώ πλήθος κόσμου εξακολουθεί να συρρέει συνεχώς. Την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ λεαβε χώρα στην Ομόνοια.
Παράλληλα, έντονη είναι και η αστυνομική παρουσία, με στόχο την αποφυγή επεισοδίων.

(πρώτη ενημέρωση 17:34)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης