Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Deutsche Bank: Στο 80% οι πιθανότητες να περάσει το πακέτο των μέτρων στη ψηφοφορία της Τετάρτης – Δύσκολος χειμώνας για την Ελλάδα - High Frequency Economics: Αν καταρρεύσει θα εμφανιστούν μεγάλα ρήγματα στο χρηματοοικονομικό σύστημα της ευρωζώνης

tags :
Deutsche Bank: Στο 80% οι πιθανότητες να περάσει το πακέτο των μέτρων στη ψηφοφορία της Τετάρτης – Δύσκολος χειμώνας για την Ελλάδα - High Frequency Economics: Αν καταρρεύσει θα εμφανιστούν μεγάλα ρήγματα  στο χρηματοοικονομικό σύστημα της ευρωζώνης
Ιδιαίτερα η κρίσιμη είναι η τρέχουσα εβδομάδα για την ελληνική οικονομία, με την Deutsche Bank να εκτιμά ότι ο Χειμώνας θα είναι δύσκολος παρά το γεγονός ότι θα υπερψηφιστούν τα μέτρα που αποτελούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Πιθανότητες 80% για να περάσει το πακέτο των μέτρων που θα έρθει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο την προσεχή Τετάρτη, δίνει η Deutsche Bank.
Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο αναλυτής του οίκου  Γιώργος Σαράβελος, μιλώντας στο CNBC, είναι ξεκάθαρο ότι αν επικρατήσουν οι πιθανότητες του 20% κι απορριφθούν τα μέτρα, δεν θα είναι μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, ενώ ακόμη κι αν περάσουν τα μέτρα ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος.
Οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη κι επιθυμεί να αναλάβει δράση, όσον αφορά την Ισπανία, ωστόσο αυτή την περίοδο η προσοχή στρέφεται κυρίως στην Ελλάδα.
Όπως σημειώνει το CNBC, ο Carl Weinberg, κορυφαίος οικονομολόγος της High Frequency Economics, προειδοποίησε σε σχετικό του σημείωμα ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από μετρητά, την ώρα που οι πιστωτές καυγαδίζουν για το conditionality.
Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα εμφανιστούν μεγάλες ρήξεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα της ευρωζώνης, προειδοποιεί ο οικονομολόγος, ενώ δεν είναι απίθανο να προκύψουν και νέες χρεοκοπίες τραπεζών.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ασκεί μικρό έλεγχο στο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον  Weinberg.
Εν τω μεταξύ, ένα νέο, τρίτο κατά σειρά πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα προβλέπει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank David Folkerts-Landau. Όπως δήλωσε την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον ίδιο οι όροι της τρόικας έχουν φτάσει πλέον στα όρια του πολιτικά εφικτού στην Ελλάδα. Το δύσκολο ερώτημα είναι ποια μορφή θα πρέπει να λάβει αυτή η χρηματοδότηση- δηλαδή είτε νέα δάνεια, είτε ένα νέο κούρεμα για τους πιστωτές του δημοσίου τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης