Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Δ. Σπανοδήμος (Marfin): Θα έρθουν καλύτερες μέρες για την αγορά και την οικονομία

  Δ. Σπανοδήμος (Marfin): Θα έρθουν καλύτερες μέρες για την αγορά και την οικονομία
«Οι ξένοι είναι πιο αισιόδοξοι για την Ελλάδα και προσβλέπουν σε μια συνολική λύση όσον αφορά την κρίση χρέους ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Σπανοδήμος Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης της Marfin Popular bank στο www.bankingnews.gr .

H επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου του ομίλου Marfin συνέβαλλε ώστε η τράπεζα να θωρακισθεί περαιτέρω κεφαλαιακά και όπως αποκάλυψε ο κ Σπανοδήμος ένας από τους λόγους «που υλοποιήσαμε αυτή την αύξηση κεφαλαίου ήταν και να καλύψουμε το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ξένους επενδυτές για την Κύπρο.
Υπάρχουν Ρώσοι, Κινέζοι, Ινδοί που θέλουν  να μεταφέρουν καταθέσεις τους στην Κύπρο και η Marfin έπρεπε να διαθέτει ιδιαίτερα υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας ώστε να μπορέσει να καλύψει όλες τις επενδυτικές ανάγκες.
Ταυτόχρονα η Marfin μετά την κεφαλαιακή της θωράκιση έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στην χρηματοδότηση των επενδύσεων που θα χρειασθούν για την άντληση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που όπως αποκαλύπτεται αναμένεται να αποτελέσει τεράστιας σημασίας επένδυση και για το Κυπριακό κράτος.
Ερωτηθείς ο κ Σπανοδήμος για το πώς αξιολογούν οι ξένοι την Ελλάδα ανέφερε ότι κατά την αύξηση κεφαλαίου είχαμε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε παρουσιάσεις σε πάνω από 100 ξένους επενδυτές.
Οι ξένοι είναι πιο θετικοί για την Ελλάδα. Μάλιστα και ο κ Σπανοδήμος εμφανίσθηκε ποιο αισιόδοξος τονίζοντας ότι οι θετικές εκτιμήσεις  έχουν αυξηθεί για την οικονομία.
Προφανώς και η υπεραισιοδοξία που είχε καλλιεργηθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους μπορεί να δημιούργησε υπερπροσδοκίες αλλά σύμφωνα με τον κ Σπανοδήμο τον Μάρτιο η Ευρώπη θα λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Κατά τον κ Σπανοδήμο το ελληνικό κράτος με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε είναι προς την σωστή κατεύθυνση ωστόσο αυτό που απαιτείται είναι πως θα υπάρξει ανάπτυξη.
Το τραπεζικό σύστημα διαθέτοντας περισσότερα κεφάλαια και λιγότερη εξάρτηση από την ΕΚΤ θα στηρίξει τα σχέδια ανάπτυξης.
Γενικώς υπάρχουν προσδοκίες ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για την αγορά και την οικονομία κατέληξε ο κ Σπανοδήμος.
Όσον αφορά την Marfin ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι μέσα στο 2011 θα εξετάσει και την έκδοση του ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές ύψους 660 εκατ ευρώ με στόχο να καταστεί μια από τις ισχυρότερες κεφαλαιακά τράπεζες στην Ελλάδα και την Κύπρο αντιμετωπίζοντας όλες τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης