Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρές μάχες της νότιας ρωσικής στρατιάς με πέντε ουκρανικές ταξιαρχίες στο Donetsk

Σφοδρές μάχες της νότιας ρωσικής στρατιάς με πέντε ουκρανικές ταξιαρχίες στο Donetsk
Οι ουκρανικές απώλειες ανέρχονται συνολικά σε 550 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες), ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Στρατιώτες της ρωσικής ομάδας μάχης «Νότος» επικράτησαν σε μάχες με πέντε ουκρανικές ταξιαρχίες ενώ απέκρουσαν τέσσερις αντεπιθέσεις.
Οι ουκρανικές απώλειες ανέρχονται συνολικά σε 550 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες), ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (11/5/2024).
«Οι μονάδες της Ομάδας Δυνάμεων Νότος βελτίωσαν τη θέση τους κατά μήκος της πρώτης γραμμής και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό της 81ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, της 92ης, της 28ης, της 93ης μηχανοκίνητης και της 115ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας στις περιοχές της οικισμούς Kleshcheyevka, Andreyevka, Kurdyumovka και το χωριό Krasnoye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk», ανέφερε η Μόσχα.
Η νότια ομάδα μάχης κατέστρεψε επίσης 4 ουκρανικά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 3 Leopards, και ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, ενώ η στρατιά «Κέντρο» κατέλαβε τον οικισμό Keramik στο Donetsk.
O πρώην επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter προέβλεψε ότι ο πόλεμος θα τελειώσει αυτό το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ritter, η Ουκρανία θα χάνει περίπου 2.000 στρατιώτες την ημέρα καθώς η Ρωσία επεκτείνει την επιχείρησή της στην περιοχή του Kharkiv.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης