Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: Το δρόμο της Ελλάδας ακολουθεί και η Κύπρος - Έγινε η δεύτερη χώρα της Ευρωζώνης που αναδιάρθρωσε το χρέος της - Τρία πλέον τα PSI στη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους

Citigroup: Το δρόμο της Ελλάδας ακολουθεί και η Κύπρος - Έγινε η δεύτερη χώρα της Ευρωζώνης που αναδιάρθρωσε το χρέος της - Τρία πλέον τα PSI στη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους
Ως μια νέα αναδιάρθρωση κρατικού χρέους χαρακτηρίζει η Citigroup την ανταλλαγή των κυπριακών ομολόγων αξίας 1 δισ. ευρώ που ολοκληρώθηκε σήμερα.
"Η ανταλλαγή των κυπριακών ομολόγων συνιστά τη δεύτερη περίπτωση ενός κράτους μέλους της Ευρωζώνης που προχωρά σε αναδιάρθρωση του χρέους του", σχολιάζουν οι αναλυτές της Citigroup, στη νέα σημερινή 9σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - No QE in sight from the ECB", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Η ανταλλαγή των κυπριακών ομολόγων αποτελεί το τρίτο κατά σειρά PSI στην Ευρωζώνη, μετά τα δύο μέχρι στιγμής PSI που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα", υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο οίκος στη νέα αυτή έκθεσή του.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα προχώρησε στην αναδιάρθρωση του χρέους της, επιβάλλοντας ζημιές στον ιδιωτικό τομέα, τον Μάρτιο του 2012, αλλά και σε επαναγορά των ελληνικών ομολόγων τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή κρατικών ομολόγων της Κύπρου, ύψους 1 δισ. ευρώ, που έληγαν σήμερα, με νέα μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα, στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, εκδόθηκαν πέντε τύποι ομολόγων με λήξεις από έξι έως δέκα χρόνια, προσφέροντας τα ίδια κουπόνια με εκείνα που προσέφεραν οι τίτλοι που αντικαταστάθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης