Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

HSBC: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη - Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη και στοιχηματίζουν ενεργά στις επενδύσεις και την ανάπτυξη - Έρχεται άνοδος για τις ευρωπαϊκές αγορές!

HSBC: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη - Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη και στοιχηματίζουν ενεργά στις επενδύσεις και την ανάπτυξη - Έρχεται άνοδος για τις ευρωπαϊκές αγορές!
Αισιόδοξη (bullish) για τις ευρωπαϊκές εταιρείες δηλώνει κατηγορηματικά η HSBC, διαμηνύοντας πως σταδιακά ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη στην οποία έπεσαν από το ξέσπασμα της κρίσης, εστιάζοντας πλέον στην ανάπτυξη.
"Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη, στοιχηματίζοντας στην ανάπτυξη. Η εξέλιξη αυτή θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πορεία των αγορών", υποστηρίζει ο οίκος στην τελευταία έκθεσή του, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"H αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα είναι ορατή και αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η αισιοδοξία αυτή θα δώσει ώθηση στα χρηματιστήρια", προβλέπουν οι Daniel Grosvenor και Garry Evans, κορυφαίοι αναλυτές της HSBC και συντάκτες της εν λόγω έκθεσης.
Όπως οι ίδιοι εξηγούν, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις - στη διάρκεια αναζωπύρωσης της κρίσης - δεν μπορούσαν ούτε τα χρέη τους να αποπληρώσουν, αλλά ούτε και εμφανίζονταν πρόθυμες για επενδύσεις. Η κατάσταση ωστόσο αυτή έχει αρχίσει πλέον να αλλάζει, προς το καλύτερο.
"Οι ευρωπαϊκές εταιρείες αυξάνουν τις δαπάνες τους σταδιακά, γεγονός που αποτελεί ένα σαφές και ξεκάθαρο σημάδι στην κατεύθυνση της ανάπτυξης", υποστηρίζουν οι Grosvenor και Evans.
Και προσθέτουν: Πλέον οι επιχειρήσεις δεν φοβούνται να αναζητήσουν νέα κεφάλαια, αλλά ούτε και να αυξήσουν τις δαπάνες τους. Πρόκειται, συνεχίζουν οι αναλυτές της HSBC, για μια άκρως ενθαρρυντική εξέλιξη. Η όποια προσπάθεια για ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να λειτουργήσει θετικά για την πορεία των διεθνών αγορών στο προσεχές μέλλον.
Ειδική μνεία κάνουν οι Grosvenor και Evans, στις επαναγορές μετοχών, αλλά και στις εκδόσεις ομολόγων, που πραγματοποιούν ολοένα και περισσότερες εταιρείες στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να εξέλθουν της κρίσης χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης