Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Kατέθεσε τη δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Geniki Bank η Τράπεζα Πειραιώς - Από 5 Μαρτίου έως 2 Απριλίου η περίοδος αποδοχής - Στα 6,86 ευρώ το προσφερόμενο τίμημα

Kατέθεσε τη δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Geniki Bank η Τράπεζα Πειραιώς - Από 5 Μαρτίου έως 2 Απριλίου η περίοδος αποδοχής - Στα 6,86 ευρώ το προσφερόμενο τίμημα
Κατέθεσε την υποχρεωτική δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Geniki Bank η Τράπεζα Πειραιώς.
Η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης θα αρχίσει στις 5 Μαρτίου 2013 και λήγει στις 2 Απριλίου 2013.
Στα 6,86 ευρώ ορίστηκε το προσφερόμενο τίμημα.
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς:

Ανακοινώνεται ότι, στις 28 Φεβρουαρίου 2013, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε, κατ’ άρθρο 11 παρ. 4 του ν.3461/2006, το Πληροφοριακό Δελτίο της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης (η “Δημόσια Πρόταση”), που η εταιρεία με την επωνυμία “ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.” (ο “Προτείνων”) είχε απευθύνει, στις 17 Δεκεμβρίου 2012, προς τους μετόχους της εταιρείας “ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.” (η “Εταιρεία”), ακολούθως δε, κατά την ίδια ημερομηνία, είχε υποβάλλει προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και είχε κοινοποιήσει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, με παράλληλη ανακοίνωση αυθημερόν στο διαδικτυακό τόπο του Χ.Α. και το Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. καθώς και στο διαδικτυακό τόπο του Προτείνοντος.

1. ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
Το Πληροφοριακό Δελτίο, ως εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και οι δηλώσεις αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, θα διατίθενται δωρεάν, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, σε όλα τα εν Ελλάδι υποκαταστήματα της “Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.” (ο “Διαχειριστής”), από τις 5 Μαρτίου 2013 και καθ΄ όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (ως ακολούθως ορίζεται). Επίσης, οι μέτοχοι θα μπορούν από τις 5 Μαρτίου 2013 και καθ΄ όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης να λαμβάνουν αντίγραφα του Πληροφοριακού Δελτίου από την έδρα και τα υποκαταστήματα του ιαχειριστή καθώς και από τα γραφεία του Συμβούλου “Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ.”.
Σημειώνεται ότι το δίκτυο των υποκαταστημάτων του Διαχειριστή στην Ελλάδα περιλαμβάνει και τα υποκαταστήματα που λειτουργούν με το διακριτικό γνώρισμα “ATEbank”. Επίσης το Πληροφοριακό Δελτίο θα είναι διαθέσιμο και από το διαδικτυακό τόπο του Προτείνοντος (www.piraeusbank.gr) και του Συμβούλου “Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ.”(www.piraeus-sec.gr).

2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Η Δημόσια Πρόταση υποβάλλεται για το σύνολο των κοινών, ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας (οι “Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης”) τις οποίες ο Προτείνων δεν κατείχε κατά την 17 Δεκεμβρίου 2012 (η “Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης”), ήτοι για την απόκτηση 159.731 μετοχών της Εταιρείας ή ποσοστό 0,92% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου αυτής.
Σημειώνεται ότι ο Προτείνων, από τη Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, δε θα προβεί σε αγορές, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο μετοχών της Εταιρείας.

3. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ
Η Περίοδος Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης θα αρχίσει στις 5 Μαρτίου 2013 και λήγει στις 2 Απριλίου 2013, με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, δηλαδή διαρκεί συνολικά τέσσερις (4) εβδομάδες.

4. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΤΙΜΗΜΑ
Ο Προτείνων θα καταβάλει, τοις μετρητοίς το ποσό των 6,86 Ευρώ (το “Προσφερόμενο Τίμημα”), για την αγορά
εκάστης (1), εμπροθέσμως, προσηκόντως και εγκύρως Προσφερόμενης Μετοχής.
Σημειώνεται ότι από το καταβλητέο στους Αποδεχόμενους Μετόχους Προσφερόμενο Τίμημα θα αφαιρεθούν τα
δικαιώματα υπέρ της Ε.Χ.Α.Ε. και ο αναλογούν φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών.

5. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Η διαδικασία αποδοχής αναλύεται στην παράγραφο 2.18 του Πληροφοριακού δελτίου.

6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Το αποτέλεσμα της Δημόσιας Πρότασης θα δημοσιευθεί εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής σύμφωνα με το άρθρο 23 του ν.3461/2006, ήτοι μέχρι και τις 4 Απριλίου 2013.
Η μεταβίβαση των Προσφερόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα και η καταβολή του Προσφερόμενου Τιμήματος προς τους Αποδεχόμενους Μετόχους θα διενεργηθεί εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ήτοι μέχρι και τις 8 Απριλίου 2013.

7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ (SQUEEZE-OUT)
Ο Προτείνων δε θα κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς, ήτοι δε θα ζητήσει σύμφωνα με το αρ. 27 του ν.3461/2006 τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των μετοχών της Εταιρείας των οποίων δε θα έχει την κυριότητα κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της Δημόσιας Πρότασης.
H παρούσα Ανακοίνωση δεν υποκαθιστά το πλήρες κείμενο του εγκριθέντος Πληροφοριακού ελτίου, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέχουν και να αναγιγνώσκουν προσεκτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης