Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Tαξίδι στο χρόνο κάνει η HSBC και προβλέπει... Στα 1,35 δολ το ευρώ μέχρι το 2015 και στα 1,25 δολ το 2017! Τα προβλήματα χρέους της Ευρωζώνης σταδιακά αντιμετωπίζονται

Tαξίδι στο χρόνο κάνει η HSBC και προβλέπει... Στα 1,35 δολ το ευρώ μέχρι το 2015 και στα 1,25 δολ το 2017! Τα προβλήματα χρέους της Ευρωζώνης σταδιακά αντιμετωπίζονται
"Τα προβλήματα χρέους της Ευρωζώνης σταδιακά αντιμετωπίζονται" υποστηρίζει στην τελευταία έκθεσή της για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα η HSBC, αποτιμώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις επί ευρωπαϊκού εδάφους.
"Σταδιακά μεν, αλλά πράγματι τα προβλήματα της Ευρωζώνης διευθετώνται", σχολιάζει σε έναν εξαιρετικά αισιόδοξο τόνο ο οίκος, στην εν λόγω έκθεσή του, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Για το λόγο αυτό, το ευρώ θα συνεχίσει να κινείται έντονα ανοδικά στην αγορά συναλλάγματος, προσθέτει ο οίκος.
"Το ευρώ θα παραμείνει ισχυρό" διαμηνύει ο David Bloom, κορυφαίος αναλυτής της HSBC και εις εκ των συντακτών της συγκεκριμένης έκθεσης.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο ίδιος, εάν πράγματι ξεσπάσει αυτό που όλοι φοβούνται, ήτοι ένας νομισματικός πόλεμος, τότε ο μεγάλος "νικητής" στην αγορά συναλλάγματος δεν θα είναι άλλος από το αμερικανικό δολάριο.
Σύμφωνα με την HSBC, το δολάριο θα παραμείνει αδύναμο για τα επόμενα... 7 χρόνια!
"Οι πιέσεις για το δολάριο ήρθαν για να... μείνουν, αφού η μάχη των ΗΠΑ με το δημοσιονομικό τους έλλειμμα θα είναι μακρά και δύσκολη", δεν διστάζει να προειδοποιήσει ο οίκος.
Μάλιστα ο David Bloom σπεύδει να προβλέψει πως θα κινηθεί η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Πιο συγκεκριμένα εκτιμά ότι το ευρώ:
- Θα παραμείνει στα επίπεδα των 1,35 δολ μέχρι το 2015.
- Θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,25 δολ το 2017 όπου και θα παραμείνει μέχρι το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης