Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Strub: Το 2012 περνά σε κέρδη η Emporiki Bank

tags :
Strub: Το 2012 περνά σε κέρδη η Emporiki Bank
Στην περαιτέρω ανάπτυξη της Emporiki Bank ώστε να πετύχει την επιστροφή της στην κερδοφορία από το 2012, στοχεύει ο όμιλος της  Credit Agricole, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο  Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Alain Strub, κατά τη διάρκεια εγκαινίων του ανανεωμένου καταστήματος στη Λευκωσία.
Ο Strub κατέθεσε τη στήριξη του ομίλου στα επιχειρηματικά σχέδια της θυγατρικής στην Κύπρο, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης του δικτύου του σε όλες τις χώρες όπου έχει παρουσία.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το bussiness plan της Gredit Agricole, σχετικά με την Εμπορική, αναμενόταν το 2010 να καταγράψει ζημιές της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ, ποσό όμως που ήδη έχει καλύψει από το 9μηνο του έτους. Το 2011 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συρρίκνωση ζημιών στα 130 εκατ. ευρώ, ενώ το 2012 αναμένονται τα κέρδη να φτάσουν τα 250 εκατ. ευρώ. Αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι μπορεί ο όμιλος να πετύχει το στόχο της επιστροφής στην κερδοφορία, αν και τα μεγέθη είναι δύσκολο να επιτευχθούν. Πάντως, Alain Strub, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η Εμπορική Τράπεζα ως μέλος του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στη Γαλλία, διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα και είναι σε θέση να παρέχει ένα ασφαλές και αξιόπιστο τραπεζικό περιβάλλον τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο και στις υπόλοιπες χώρες όπου δραστηριοποιείται.
Ο κύριος Alain Strub, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Λευκωσία, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, κ. Αθανάσιο Ορφανίδη. Συνοδευόμενος από την Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια κα. Μαρία Διονυσιάδου και ανώτερα στελέχη της Εμπορικής Τράπεζας στην Κύπρο, επισκέφθηκε επίσης τα γραφεία και καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας στη Λευκωσία και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.Πρόκειται για το πρώτο από τα 12 καταστήματα του δικτύου της Εμπορικής Τράπεζας στην Κύπρο που αναβαθμίζεται σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές του μοντέλου λιανικής τραπεζικής του μητρικού της ομίλου, Credit Agricole, το οποίο εφαρμόζει ο Όμιλος της Εμπορικής Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης