Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: Στο κενό θα πέσει η απειλή των ελληνικών τραπεζών να μην συμμετάσχουν στην επαναγορά χρέους - Αποτυχία του buyback θα σημάνει καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση

Citigroup: Στο κενό θα πέσει η απειλή των ελληνικών τραπεζών να μην συμμετάσχουν στην επαναγορά χρέους - Αποτυχία του buyback θα σημάνει καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση
Απειλή που προφανώς δεν θα υλοποιηθεί χαρακτηρίζει την άρνηση των ελληνικών τραπεζών να συμμετάσχουν στην επαναγορά του ελληνικού χρέους η Citigroup σε σημερινή (30 Νοεμβρίου) 9σέλιδη έκθεσή της με τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - German Parliament to vote on amended Greek package today".
Όπως εξηγεί ο οίκος στην εν λόγω έκθεσή του, την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, πράγματι οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζονται απρόθυμες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων, καθώς ήδη υπέστησαν μεγάλο πλήγμα, κατά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (PSI+), την περασμένη άνοιξη.
Ωστόσο όπως σημειώνει η Citigroup, τυχόν αποτυχία του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων θα σημάνει αυτόματα πως θα υπάρξει νέα καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα.
"Δεδομένου του ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι εκείνες που ωφελούνται από την εκταμίευση της δόσης (ποσό ύψους 23,8 δισ. ευρώ προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίησή τους), περιορίζεται αισθητά η αξιοπιστία της απειλής τους να μην συμμετάσχουν στην επαναγορά", τονίζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου.
Η Citigroup στη νέα αυτή έκθεσή της κάνει παράλληλα ειδική μνεία και στις χθεσινές αυστηρές συστάσεις που διατύπωσε το ΔΝΤ, σύμφωνα με τις οποίες "η επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της παροχής δανείων από την πλευρά του ταμείου προς την Αθήνα", αλλά και στην προειδοποίηση του IIF, κατά την οποία "η επαναγορά πρέπει να είναι αυστηρά και μόνο εθελοντική διαδικασία".
Εστιάζοντας στο έτερο μείζον θέμα της ημέρας, την ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο υπέρ των αποφάσεων του Eurogroup της Δευτέρας για την Ελλάδα, η Citigroup χαρακτηρίζει αναμενόμενο το αποτέλεσμα της διαδικασίας.
Το επόμενο στοίχημα, προσθέτει ο οίκος, είναι η ψηφοφορία της ελληνικής συμφωνίας και στο ολλανδικό κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης