Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μέγας χορηγός της CF&B η ΕΧΑΕ για παρουσίαση μικρομεσαίων – Ξανά στο περιθώριο οι Ελληνικές ΑΧΕΠΕΥ

Μέγας χορηγός της CF&B η ΕΧΑΕ για παρουσίαση μικρομεσαίων – Ξανά στο περιθώριο οι Ελληνικές ΑΧΕΠΕΥ
Δε θα μπορούσε να στηρίξει μία αντίστοιχη προσπάθεια η ΕΧΑΕ με εγχώριες χρηματιστηριακές;
Σχετικά Άρθρα
Ενθουσιασμένοι δηλώνουν στην ΕΧΑΕ, καθώς ο όμιλος έγινε μέγας χορηγός μίας εταιρείας που διοργανώνει εκδηλώσεις για τις μικρομεσαίες εταιρείες με το όνομα CF&B Communication- Midcap Events.
Όπως ανακοίνωσε μέσω του Linkedin η ΕΧΑΕ, θα έχει συμμετοχή σε τρεις ευρωπαϊκές εκδηλώσεις Midcap το 2023. Η πρώτη θα γίνει στη Γενεύη στο «διάσημο Fairmont Grand Hotel» στις 13 Ιουνίου όπως τονίζει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα η ΕΧΑΕ «ανυπομονεί να καλωσορίσει τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χ.Α. σε αυτή τη συναρπαστική εκδήλωση η οποία αποτελεί μία ξεχωριστή ευκαιρία να αναδείξουν τις επενδυτικές τους δυνατότητες σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό.
Στο site της CF&B αναφέρεται πως η CF&B Communication, ένα ανεξάρτητο πρακτορείο χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και ηγέτης στην Ευρώπη, διοργανώνει τα "MidCap Events" τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
«Εξειδικευμένοι στις σχέσεις μεταξύ εισηγμένων εταιρειών και θεσμικών επενδυτών, οργανώνουμε συναντήσεις ένας προς έναν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών μας που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Ως ειδικευμένοι στις σχέσεις μεταξύ εισηγμένων εταιρειών και θεσμικών επενδυτών, διοργανώνουμε χιλιάδες συναντήσεις one-to-one κάθε χρόνο για τις εκδηλώσεις μας σε όλη την Ευρώπη.
Η CF&B Communication, που δημιουργήθηκε το 1984 από τον Francis Bader, ήταν αρχικά το πρώτο πρακτορείο χρηματοοικονομικής επικοινωνίας στην Ευρώπη.
Στα τέλη της δεκαετίας του '90 και χάρη σε αυτή την εμπειρία, ο ιδρυτής συνειδητοποίησε ότι οι μικρές και μεσαίες κεφαλαιοποιήσεις είχαν μείνει πίσω και σχεδίασε μια ιδέα εκδήλωσης αφιερωμένη σε αυτές.
Έτσι γεννήθηκαν τα πρώτα MidCap Events.
Ο Francis Bader ήταν ένας πραγματικός πρωτοπόρος και τα MidCap Events έγιναν γρήγορα σημαντικές, μη παραλείψιμες εκδηλώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Παρά τις οικονομικές αναταράξεις της τελευταίας δεκαετίας, η CF&B Communication κατάφερε να προσαρμόσει τη στρατηγική της ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες κάθε συμμετέχοντα.
Έλληνες χρηματιστές πάντως εμφανίζονται ενοχλημένοι, καθώς από τη μία μπορεί να αναγνωρίζουν την προσπάθεια να γίνουν γνωστές οι εταιρείες του Χ.Α. αλλά από την άλλη έχουν εδώ και χρόνια δώσει τη μάχη να κρατηθούν στη ζωή και δεν πήραν κάποια δουλειά από την ΕΧΑΕ, να οργανώσουν δηλαδή κάτι ανάλογο.
Προφανώς και η εταιρεία που διοργανώνει το event δεν είναι η Goldman Sachs των μικρομεσαίων και τη δουλειά λένε θα μπορούσαν να την κάνουν εύκολα οι Έλληνες.
Άλλωστε σημειώνουν πως στις καλές εποχές οι ξένοι είναι εδώ και παίρνουν τις δουλειές (π.χ. διοργάνωση road show από Morgan Stanley), αλλά στα πέτρινα χρόνια οι ελληνικές εισηγμένες έβαλαν πλάτη και πάλευαν για να παραμείνουν στη ζωή.
Οι Έλληνες θα είναι πάλι εδώ για να βάλουν πλάτη αν χαλάσει το κλίμα.
Ρωτούν λοιπόν «δε θα μπορούσε να στηρίξει μία αντίστοιχη προσπάθεια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό από εγχώριες χρηματιστηριακές;»
ΕΧΑΕ_1.jpg

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης