Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το Παρασκήνιο της Συνεδρίασης: Τρίτη μέρα ισχυρής ανόδου και η αγορά στις 2.400 μονάδες

Το Παρασκήνιο της Συνεδρίασης: Τρίτη μέρα ισχυρής ανόδου και η αγορά στις 2.400 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

17:30 Τελευταίο Σχόλιο

ΑΓΟΡΑ: Απίστευτα πράγματα βλέπουμε καθημερινά. Τέτοιο πάρτι στα βαριά χαρτιά είχαμε χρόνια να το δούμε. Οι τζίροι τρομεροί και οι μετοχές ακούραστες. Μικρή αύξηση του ενδιαφέροντος στα μικρομεσαία. Κάτι πάει να γίνει, αλλά θέλει ακόμα δουλειά. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο του Γ.Δ. και στο +1,56% με την τιμή να λέει 2.407,07 μονάδες και το τζίρο 398 εκατ. ευρώ.

COCA COLA: Νέο ιστορικό υψηλό έγραψε σήμερα. Όταν βρίσκεις «αδύναμο» αυτό το χαρτί, δεν το αφήνεις. Και κάποιοι κάτω από τα 41 ευρώ την κοίταζαν. Η στήλη την έβαλε στις επιλογές της τον περασμένο Οκτώβρη. Η απόδοση είναι περίπου 20% και τη θεωρούμε εξαιρετική. Στα 48,80 ευρώ και στο +3,61%.

MOTOR OIL: Απίστευτη πορεία. Σημειώστε πως τον Οκτώβρη που επικαιροποιήσαμε τις επιλογές μας ήταν στα 24,8 ευρώ. Από τότε μέχρι σήμερα έχει άνοδο 45%. Τι άλλο να ζητήσεις; Στα 35,94 ευρώ και στο +2,39% με υψηλό όγκο.

LAMDA: Για μετοχή που έχει μηδέν απόδοση στην πενταετία και έβγαλε σήμερα αντίδραση, μάλλον θα πρέπει να θεωρήσουμε υπερβολικά μεγάλο τον όγκο. Μακάρι να ξεκολλήσει γιατί είναι αρκετός κόσμος εγκλωβισμένος και θεωρούμε πως θα μπορούσε να συμπαρασύρει κάποιες φθηνές ΑΕΕΑΠ που δίνουν και μέρισμα και έχουν μεγάλο discount. Στα 7,44 ευρώ και στο +6,29% με όγκο πάνω από 1,1 εκατ. τεμάχια.

CREDIABANK: Η Optima Bank με αποτίμηση 2,1 δισ. ευρώ περίπου και η Credia με 2,4 δισ. ευρώ;

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα ιστορικά από την Optima Bank. Προφανώς και πάνε να φτιάξουν αποτίμηση για πώληση. Ποιος θα πάρει βέβαια την τράπεζα και θα δώσει τόσα, δεν το ξέρουμε. Δυνατή κίνηση και από τις συστημικές πλην της Εθνικής που διόρθωσε, αλλά έκλεισε αμετάβλητη. Πήγε και η Alpha Bank για διόρθωση αλλά τελικά την έκλεισαν δυνατά πάνω.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ακούραστη. Λίγες μέρες μένουν για την απόφαση του MSCI. Για να δούμε…

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ασταμάτητη και αυτή! Στα 4,91 ευρώ και στο +4,91%.

ΤΙΤΑΝ: Διόρθωσε σήμερα. Το δικαιούται. Στο -3,87% και στα 54,60 ευρώ.

INTRACOM: Κάτι έκανε σήμερα. Στα 3,57 ευρώ και στο +2,73% με όγκο πάνω από 220 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΡΩΠΗ: Έκανε πακέτο 150 χιλ. τεμαχίων στα 2,10 ευρώ. Εδώ και μέρες φαινόταν πως υπήρχαν πωλητές στη μετοχή, αλλά μαζευόταν όμορφα η προσφορά. Μένει να δούμε αν τελείωσαν τις ρευστοποιήσεις τους. Σήμερα πάντως έδειξε πως οι αγοραστές προτιμούν να περιμένουν. Στα 2,18 ευρώ και στο -1,39%.

CENTRIC: Επιτέλους! Δυνατή κίνηση σήμερα, αλλά ο όγκος τεράστιος. Είχαν προηγηθεί τρεις ανοδικές και σήμερα προσπάθησε να σπάσει μία μεγάλη συσσώρευση. Στα 0,3910 ευρώ και στο +6,83% με όγκο πάνω από 1,7 εκατ. τεμάχια.

DOPPLER: Με δυνατό όγκο και αρκετά ανεκτέλεστα κλείδωσε η μετοχή. Πάει για τη διάσπαση.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Θα θέλαμε να δούμε καλύτερους όγκους, αλλά δεν έχει μεγάλη διασπορά. Πρέπει όμως για να αρχίσουν να τη βλέπουν περισσότεροι να δείξει κάτι καλύτερο σε όγκους. Στα 4 ευρώ και στο +6,10% με 14 χιλ. τεμάχια.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Και αυτή από τις λίγες μικρομεσαίες που κινήθηκαν υψηλότερα και πλέον κοιτάζει να βάλει το 6 μπροστά. Στα 5,96 ευρώ έκλεισε σήμερα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μπορούσε και καλύτερα. Έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 2,45 ευρώ με άνοδο 2,08%, αλλά είναι αρκετά φθηνή και πιεσμένη όσο δεν πάει.

15:20 UPDATE

Μικρά που ξεχωρίζουν

Κλειδωμένη στο +10% η Doppler και με υψηλό όγκο, πάει για τη διάσπαση.
Η Centric συμπληρώνει τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές και με πολύ μεγάλο όγκο πάει και αυτή για διάσπαση συσσώρευσης. Ενισχύεται 7,4% με 1,4 εκατ. τεμάχια συναλλαγές.
Η Δομική Κρήτης, ίσως λόγω του έργου που ανακοίνωσε χθες προσπαθεί για υψηλότερα, αλλά οι αγοραστές δε φαίνεται να έχουν μεγάλη διάθεση για αγορές. Από τις μικρές ξεχωρίζει επίσης η Προοδευτική με άνοδο 4,5%.

12:25 UPDATE

Ακάθεκτο το Χ.Α.

Το ράλι συγκεκριμένων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, συνεχίζεται με την Optima Bank σήμερα να γράφει νέο ιστορικό υψηλό.
Ανάλογη και η εικόνα της Coca Cola, η οποία επίσης είναι σε ιστορικό υψηλό, όπως και η Motor Oil. Σε νέα υψηλά η HelleniQ Energy και συνολικά τα περισσότερα βαριά χαρτιά έχουν άνοδο.
Μέχρι και η Lamda αφυπνίστηκε η οποία ακούμπησε χθες τη στήριξη των 7 ευρώ και τον εκθετικό των 200 ημερών.

10:42 Πρώτο Σχόλιο

ΑΓΟΡΑ:
H αγορά μας έχει κάνει μεγάλη κίνηση και δικαιολογεί κινήσεις profit taking. Όπου υπάρχουν μεγάλες αποδόσεις, οι επενδυτές πρέπει να εξετάζουν και το σενάριο αύξησης ρευστότητας. Η απληστία πολλές φορές οδηγεί σε λάθος επιλογές. Από την άλλη είναι πολλές οι μετοχές που δεν ακολουθούν και απογοητεύουν. Γιατί όπως μας έχει δείξει και η ιστορία, συνήθως αυτές πέφτουν και πρώτες. Το χρήμα πάει σε συγκεκριμένα χαρτιά και έχουμε και κάποιες εναλλαγές ενδιαφέροντος βάσει ειδήσεων ή προσδοκιών.

Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν ήπια υψηλότερα, παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες και την πορεία του τεχνολογικού κλάδου στις ΗΠΑ. Η πορεία των αγορών στο εξωτερικό δίνει τη δυνατότητα και πάλι στην αγορά μας να κινηθεί υψηλότερα και να πλησιάσει τις 2.400 μονάδες. Ξεχωρίζουν και πάλι τράπεζες και η Coca Cola.

JUMBO: Χθες μετά το κλείσιμο της αγοράς, δημοσίευσε η εταιρεία την πορεία των πωλήσεων Ιανουαρίου και έδωσε εκτίμηση για το 2026. Ο Ιανουάριος πήγε εξαιρετικά σε όλες τις χώρες πλην Ρουμανίας, προφανώς λόγω αύξησης του ΦΠΑ. Η διοίκηση περιμένει πως το 2026 θα έχει αύξηση εσόδων 5% και καθαρά κέρδη 310-320 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία συντηρητική όπως φαίνεται εκτίμηση και η οποία είναι κάτω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που είναι στα 342 εκατ. ευρώ. Στην ανακοίνωση σχολιάζονται επίσης διάφορα όπως ο εξαιρετικός ισολογισμός, η αγορά, η προοπτική των μερισμάτων, η αποφυγή ρίσκου αλλά και ότι δεν κυνηγάει τις απόψεις της αγοράς. Μάλλον το τελευταίο ήταν για τη Citi. Σήμερα έχει γενική συνέλευση για το έκτακτο μέρισμα των 0,50 ευρώ. Νομίζουμε πως η εκτίμηση για τα κέρδη μπορεί να φέρει περικοπές εκτιμήσεων από τους αναλυτές και πίεση στη μετοχή, αν και το εκτιμώμενο P/E είναι χαμηλό. Σταθεροποιητικά άνοιξε η μετοχή.

ALPHA BANK: Όπως αντιλαμβανόμαστε και μαθαίνουμε η κίνηση της JP Morgan συνδέεται με τη Unicredit. Έχει κάνει ο ιταλικός όμιλος κάποιες κινήσεις αντιστάθμισης, ώστε να προστατευτεί σε ενδεχόμενο υποχώρησης της μετοχής. Με μικρή υποχώρησε ξεκίνησε ο τίτλος και παίζει γύρω από το χθεσινό κλείσιμο. Ανοδικά οι άλλες συστημικές.

COCA COLA: Μια ανάσα πλέον από τα υψηλά που είχε γράψει. Μας ικανοποιεί απόλυτα η πορεία της πλέον. Κάποιοι βιάστηκαν να την… ξεγράψουν. Στα 47,74 ευρώ και στο +1,36%.

ΟΠΑΠ: Με άνοδο και στα 17,82 ευρώ. Χθες έβγαιναν πολλά κομμάτια. Και χθες μάλλον. Λίγες συνεδριάσεις μένουν για τη δέσμευση των μετοχών.

LAVIPHARM: Με άνοδο 43% φέτος και συνεχίζει. Και εδώ είχε προηγηθεί μεγάλη συσσώρευση, μάζεμα και μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Μέχρι που ξαφνικά έσπασε τη συσσώρευση και… απογειώθηκε.

BALLYS INTRALOT: Με νέες πιέσεις ξεκίνησε και πάλι η μετοχή και πλησιάζει το 1 ευρώ. Η αποτίμηση έχει υποχωρήσει στα 1,88 δισ. ευρώ.

ΟΛΠ: Παραμένει κάτω από τα 40 ευρώ και έχει απομακρυνθεί από τα υψηλά του. Περιμένουμε τα ετήσια αποτελέσματα και το μέρισμα, μήπως και δούμε κάποια ανοδική κίνηση.

ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ_264.jpg

Γιώργος Κατικάς
georgekatikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης