Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΒΝP Paribas: Έρχονται σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα το επόμενο διάστημα - Σύντομα οι αγορές θα σταματήσουν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ - Δεν αργεί η άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

ΒΝP Paribas: Έρχονται σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα το επόμενο διάστημα - Σύντομα οι αγορές θα σταματήσουν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ - Δεν αργεί η άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων
Περισσότερες και πιο σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα αναμένει το επόμενο διάστημα η ΒΝP Paribas, λαμβάνοντας καταρχήν ως μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη το γεγονός πως η χώρα μας έλαβε την πολυπόθητη 2ετή παράταση του οικονομικού της προγράμματος....
Όπως σημειώνει ο οίκος στην τελευταία 3σέλιδη έκθεσή του, με τίτλο "Investment Strategy Letter" (Επιστολή επενδυτικής στρατηγικής), την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, οι πολιτικές αποφάσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, κατά τη διάρκεια του 2013, αναμένεται να είναι πιο θετικές, στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης χρέους.
"Στην Ευρώπη οι πρόσφατες εξελίξεις καταδεικνύουν πως έχει σημειωθεί μια αργή μεν, πραγματική δε πρόοδο στην κατεύθυνση ενίσχυσης της δημοσιονομικής ενοποίησης", σχολιάζει ο οίκος και εξηγεί: Οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας συνεχίζουν στο σωστό δρόμο, εκείνοντης επίτευξης των δημοσιονομικών τους στόχων.
"Η τραπεζική ένωση βρίσκεται υπό διεξοδική συζήτηση και σύντομα θα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση", σημειώνουν ταυτόχρονα οι αναλυτές της BNP Paribas.
O δρόμος για την Ευρωζώνη, συνεχίζει ο οίκος, σίγουρα θα είναι δύσκολος και οι όποιες κινήσεις των ηγετών θα είναι σταδιακές και αργές, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ισχύ του νέου προγράμματος απεριόριστων αγορών ομολόγων της ΕΚΤ. "Μπορεί η διαδικασία για την έξοδο από την κρίση να είναι μακρά και επώδυνη, ωστόσο αναμένεται να στεφθεί με επιτυχία", επισημαίνει η BNP Paribas.
Στη συνέχεια της έκθεσής του ο οίκος διαμηνύει πως τηρεί θετική στάση έναντι των μετοχών το αμέσως επόμενο διάστημα.
"Σύντομα η αγορά θα σταματήσει να ανησυχεί για τον κίνδυνο χρεοκοπίας ευρωπαϊκών χωρών ή ακόμη και για την πιθανότητα εξόδου χώρας από το ευρώ", εξηγούν οι αναλυτές της BNP Paribas και προβλέπουν: Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να κινηθούν ανοδικά στο προσεχές μέλλον, καθώς θα μειωθούν οι κίνδυνοι για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης.
Μάλιστα ο οίκος δεν διστάζει να επισημάνει πως οι ευρωπαϊκές μετοχές κερδίζουν την προτίμησή του ανάμεσα στις μετοχές του συνόλου των αναπτυγμένων χωρών του πλανήτη.
"Ιδιαιτέρως ελκυστικές για εμάς είναι οι αγορές σε Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία", υποστηρίζει με σαφήνεια η BNP Paribas.
Kληθείς ο οίκος να τοποθετηθεί επί των ομολόγων, εξηγεί πως προτιμά τα εταιρικά έναντι των κρατικών και επισημαίνει πως παραμένει εξαιρετικά επιλεκτικός όσον αφορά στην κατεύθυνση επενδύσεων στις αγορές ομολόγων.
"Οι επενδυτές με αυξημένη διάθεση για ρίσκο θα μπορούσαν να στραφούν σε αγορές 5ετών ιταλικών εταιρικών ομολόγων", συστήνει μεταξύ άλλων προς την επενδυτική κοινότητα η BNP Paribas.
Από τα εμπορεύματα δηλώνει ότι τηρεί θετική στάση για χρυσό και πετρέλαιο, ενώ στρεφόμενη στην αγορά συναλλάγματος, παραδέχεται πως προτιμά το αμερικανικό δολάριο και τη βρετανική στερλίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης