Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η κυβερνητική κρίση βύθισε τράπεζες έως -6%, ΔΕΗ -5% και ΧΑ -2,11% στις 849 μον. - Μην ποντάρετε σε νέα άνοδο της αγοράς

Η κυβερνητική κρίση βύθισε τράπεζες έως -6%, ΔΕΗ -5% και ΧΑ -2,11% στις 849 μον. - Μην ποντάρετε σε νέα άνοδο της αγοράς

Ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες με αιχμή την Πειραιώς αλλά και την ΔΕΗ - Η κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα... προκαλεί ρευστοποιήσεις...

(upd12) Ισχυρές ρευστοποιήσεις αλλά με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα... προκάλεσε η κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα, όπου βασικά στελέχη του περιβάλοντος του πρωθυπουργού και των μυστικών υπηρεσιών παραιτήθηκαν.
Οι πωλήσεις κυριάρχησαν στις τράπεζες έως -6% ειδικά στην Πειραιώς και στην Alpha bank, στην ΔΕΗ -5% και συνολικά στον FTSE 25  - πλην ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ -
 απόρροια των ανησυχιών για την κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα μετά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη συγγενή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτη Κοντολέοντος.
Το ελληνικό χρηματιστήριο βρέθηκε στην ζώνη των 849 μονάδων με τις τράπεζες και την ΔΕΗ να δέχονται ισχυρές πιέσεις...

Οι παραιτήσεις αυτές αποδεικνύουν ότι όντως διενεργούνταν παρακολουθήσεις πολιτικών και άλλων προσώπων οπότε βαριές σκιές πέφτουν πάνω στην κυβέρνηση, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη σε αυτό το σκάνδαλο.
Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η εξέλιξη αυτή είναι μείζονος σημασίας καθώς ειδικά ο Δημητριάδης ήταν σθενός συγγενής του πρωθυπουργού οπότε εύλογα θα ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση, ήξερε ο Δημητριάδης και δεν ήξερε ο Μητσοτάκης;

Οι ρευστοποιήσεις στην αγορά εντάθηκαν μετά την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, υπό το βάρος των καταγγελιών για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, μέσω του παράνομου λογισμικού Predator.

Επίσης, προβληματισμό προκάλεσε η νέα ανάλυση της Bank of America ότι ο εκτός ελέγχου πληθωρισμός απειλεί να πνίξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Έτσι, στο γνώριμο σκηνικό της μετριότητας και απραξίας, τα ανοδικά περιθώρια της αγοράς εξαντλούνται...
Μετά τη χθεσινή μικρή υποχώρηση και τις 7 συνεχόμενες ανοδικές που προηγήθηκαν η αγορά δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και να αυξήσει τους όγκους συναλλαγών.
Η επόμενη διόρθωση θα οδηγήσει ξανά το ελληνικό χρηματιστήριο στις 750 μονάδες.
Η πρόβλεψη του bankingnews είναι ότι οι τράπεζες οριοθετούν το τέλος της ανοδικής τους κίνησης στο 1 ευρώ για Πειραιώς, Alpha, Eurobank και στα 3,40 ευρώ η Εθνική και στα 6,20 με 6,40 ευρώ η ΔΕΗ... οι επενδυτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μετά..

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση

Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη +0,06% και τον Τραπεζικό Δείκτη στο -0,06%, συντηρώντας αυτόν τον ρυθμό μέχρι τις 13:00.
Ωστόσο, μετά την παραίτηση του γενικού γραμματέα του Μαξίμου όμως οι απώλειες εντάθηκαν.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -2,11% στις 849 μονάδες έχοντας υψηλό στις 870,22 μονάδες και χαμηλό τις 847,63 μονάδες.

Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε μέτρια επίπεδα και είναι εστιασμένος στις τράπεζες και λιγότερο στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 54 εκατ. ευρώ, ο όγκος 28 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 22 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης έχασε τις 850 μονάδες, με πρώτη στήριξη τώρα να έχει στις 820 μονάδες, με την επόμενη να είναι στις 800 μονάδες. 
Η διάσπαση τους οδηγεί στις 780 - 770 μονάδες και ακολουθούν οι 750, οι 725, οι 700 και οι 680 μονάδες.
Η βασική αντίσταση είναι στις 850 μονάδες, με τις επόμενες να είναι στις 880 και 900 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 532 μονάδες, με την πρώτη αντίσταση να είναι στις 550 μονάδες, ενώ ακολουθούν οι 570, οι 590 και οι 600 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκεται η ζώνη των 490 - 480 μονάδων και ακολουθούν οι 450, οι 440, οι 430 και οι 400 μονάδες.

Βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα, το 10ετές στο 2,96% - Το spread με την Ιταλία στις +1 μ.β.

Βελτίωση καταγράφεται σήμερα 5/8 στα ελληνικά ομόλογα, μετά τη χθεσινή άνοδο πάνω από το επίπεδο του 3%.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 2,91% ενώ το 10ετές ιταλικό βελτιώθηκε στο 2,95% με το μεταξύ τους spread στη +1 μονάδα βάσης.
Πέρα από τα σημάδια ύφεσης που κάνει τους επενδυτές να στρέφονται στην αγορά ομολόγων προβληματισμός επικρατεί για τη στήριξη της ΕΚΤ στα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με το νέο εργαλείο (Transmission Protection Instrument - TPI) της ΕΚΤ, με στόχο να επιτύχει διάχυση της νομισματικής της πολιτικής σε συνδυασμό.
Ωστόσο ο νέος μηχανισμός προστασίας των ομολόγων ουσιαστικά δημιουργήθηκε για χώρες που βρίσκονται υπό πίεση όπως η Ιταλία η οποία περνάει μεγάλη πολιτική δοκιμασία και οδεύει σε πρόωρες εκλογές και η Ελλάδα που δεν διαθέτει και επενδυτική βαθμίδα εξαρτάται αποκλειστικά από την ΕΚΤ και τις αγορές 39 δισεκ. ελληνικών ομολόγων που έχουν πραγματοποιηθεί.
Στην ουσία, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που απλά έχει αλλάξει όνομα…
Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο καθώς πρόκειται για ένα νομισματικό μηχανισμό που απαιτεί οικονομική και δημοσιονομική πειθαρχία από κάθε χώρα, όπως άλλωστε και ένα μνημόνιο…

Για 13 λόγους δικαιολογούνται οι χαμηλές αποτιμήσεις στις ελληνικές τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν 23 δισεκ. κεφάλαια και καμία από τις 4 μεγάλες συστημικές δεν θα προβεί σε νέα αύξηση τους επόμενους 12 με 16 μήνες, δεν υπάρχει κίνδυνος νέας αύξησης κεφαλαίου.
Όλες οι ελληνικές τράπεζες έχουν μονοψήφια NPEs από 106 δισεκ. έχουν μειωθεί στα 10 δισεκ. με προοπτική το 2023 όλες να βρίσκονται στο 4% με 6% δηλαδή πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο…στο 3,2% NPEs ratio.
Ενώ λοιπόν οι τράπεζες στην Ελλάδα, έχουν κεφάλαια, δεν θα υλοποιήσουν αυξήσεις κεφαλαίου και εξυγιάνθηκαν επιτυχώς αφού τα NPEs βρίσκονται σε χαμηλά 13 ή 14 ετών… οι μετοχές τους στο ελληνικό χρηματιστήριο συμπεριφέρονται… σαν να υπάρχει πρόβλημα…
Πρωτίστως να αναφέρουμε ότι οι τρέχουσες αποτιμήσεις είναι απόλυτα δικαιολογήσιμες… ναι απόλυτα δικαιολογήσιμες αφού πρέπει να τις συγκρίνουμε με άλλες τράπεζες στην Ευρώπη.

Τι συμβαίνει;

1)Το πρώτο στοιχείο που πρέπει να αξιολογηθεί είναι που βρίσκονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες που και κεφάλαια διαθέτουν και έχουν NPEs στο 3%
2)Οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν κρατικά ομόλογα αξίας 18 δισεκ. ευρώ περίπου.
3)Οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν 18,4 δισεκ. senior bond κύρια ομόλογα από τις τιτλοποιήσεις των προβληματικών ανοιγμάτων.
4)Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι το 2023 θα αυξηθούν τα νέα NPEs και μάλιστα υπάρχουν προβλέψεις για 5-6 δισεκ. νέα προβληματικά ανοίγματα.
5)Το 66% των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών είναι DTC αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις, το υψηλότερο στον κόσμο.
6)Λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης εξαιτίας του πληθωρισμού που έφθασε στην Ελλάδα στο 12% και της ενεργειακής κρίσης αλλά και τις προοπτικής ύφεσης στις οικονομίες οι επενδυτές αποστρέφονται τον κίνδυνο, αυξάνουν την ρευστότητα τους και μειώνουν το ρίσκο από περιφερειακές αγορές.
7)Ο τραπεζικός κλάδος, συνδέεται με τον ενάρετο κύκλο της οικονομίας.
Εάν αυτός αμφισβητηθεί από πλήθος γεγονότων, π.χ. ενεργειακή κρίση, πληθωρισμό, ύφεση στην οικονομία, ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα χάνει την δυναμική που είχε αναπτύξει…
8)Ο τραπεζικός κλάδος στην Ελλάδα πέρασε μια 10ετή περίοδο κρίσης, εξυγιαίνεται, συγκεντρώνει κεφάλαια…
9)Όταν υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 θα υποχωρήσει στις 3.000 μονάδες και το ελληνικό χρηματιστήριο στις 700 μονάδες αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περιθώρια πτώσης -19% για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, μπορούν να αγοράσουν και αργότερα τις τραπεζικές μετοχές δεν θα χάσουν την ευκαιρία… γιατί ακόμη δεν είναι αγοραστική ευκαιρία…
10)Η ενεργειακή κρίση είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι δεν έχει πλήρως εκδηλωθεί ως φαινόμενο.
11)Η ανάκαμψη της οικονομίας ειδικά προβληματικών χωρών όπως της Ελλάδος παρουσιάστηκε ως πανάκεια για το χρέος και τα ελλείμματα.
12)Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λανθασμένα, προφανώς παρασυρόμενη από συμβούλους που δεν έχουν επίγνωση της πραγματικότητας αναφέρει ότι εάν αναβαθμιστεί η Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα θα αλλάξει κάτι στην οικονομία και την κοινωνία…
13)Μετά την ακραία σπατάλη όπου μια χώρα περίπου χρεοκοπημένη πετάει στο καλάθι των αχρήστων 44 δισεκ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δανείζεται 13 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης – εξαιρούμε τις επιδοτήσεις – και παράγει δημοσιονομικά ελλείμματα με το χρέος να φθάνει στα 394,5 δισεκ. και το συνολικό κρατικό και ιδιωτικό χρέος στα 635 δισεκ. ευρώ θα έρθει η στιγμή της πληρωμής…

Επαφές της Attica Bank με funds

Διερευνητικές επαφές ώστε να βρεθούν και νέοι επενδυτές που θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank έχουν ξεκινήσει, καθώς το υπάρχον σχήμα TXΣ, ΤΜΕΔΕ και Ellington για συγκεκριμένους λόγους δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες κεφαλαιακές ανάγκες.
Η νέα εξέλιξη, άπαξ και οι κεφαλαιακές ανάγκες ξεπεράσουν κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις, είναι ότι δεν αρκεί η συμφωνία των τριών βασικών μετόχων, αλλά απαιτούνται και νέοι επενδυτές προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κεφαλαιακές προκλήσεις.
Από τις διευρευνητικές επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάτι καινούργιο, ωστόσο υποδηλώνεται η προθεση της τράπεζας να παραμείνει αυτόνομη και να μη σπάσει σε good και bad bank.

BοfA: Ο εκτός ελέγχου πληθωρισμός απειλεί να πνίξει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

Την έντονη ανησυχία της για τον κατακερματισμό της αγοράς ομολόγων στην Ευρωζώνη, ως αποτέλεσμα των ανά χώρα αποκλίσεων σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις στις τιμές, εκφράζει με ενημερωτικό της σημείωμα η Bank of America.
Όπως επισημαίνει, ο επίμονα υψηλός πληθωρισμός σε χώρες όπως η Ελλάδα (12,1%) θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανισορροπίες και προβλήματα ανταγωνιστικότητας, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρη για το τι μπορεί να κάνει η ΕΚΤ για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Σημειώνεται πως o oίκος εκτιμά για τη χώρα μας ανάπτυξη 3% το 2022 και 1,8% το 2023, ενώ την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός αναμένεται να εκτιναχθεί στο 7,2% το 2022 και στο 2,8% το 2023 -δείγμα ότι o στασιμοπληθωρισμός έρχεται...

Πτώση στη Wall

Πτώση σημειώνουν οι κυριότεροι δείκτες της αμερικανικής χρηματαγοράς την Παρασκευή 5 Αυγούστου, λόγω των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ – κάτι το οποίο προοιωνίζεται περαιτέρω και πιο δυναμικές επιτοκιακές αυξήσεις εκ μέρους της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed), ώστε να τιθασευτεί ο πληθωρισμός…
Ο επιθετικός ρυθμός αύξησης επιτοκίων από τη Fed, εκτιμάται ότι θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Oι αγορές προεξοφλούν τώρα πιθανότητα 65% για μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο έναντι 40% πριν την ανακοίνωση των στοιχείων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση -0,25%, στις 32.643 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κινείται στο -0,55%, στις 4.129 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq διαπραγματεύεται στο -0,71%, στις 12.590 μονάδες.

Πιέσεις στις αγορές με το βλέμμα στη Fed

Τα πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στις διεθνείς αγορές, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Ο επιθετικός ρυθμός αύξησης επιτοκίων από τη Fed, εκτιμάται ότι θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,5%, στις 13.603 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,2% στις 7.434 μονάδες.
Στις 6.464 μονάδες με πτώση 0,8% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,4% στις 22.552 μονάδες.
Στο ταμπλό, οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης σημείωναν άνοδο 0,6% καθώς ο χαλκός και τα περισσότερα άλλα βασικά μέταλλα συνέχισαν να λαμβάνουν στήριξη από το ασθενέστερο δολάριο.

Ισχυρές απώλειες στις τραπεζικές μετοχές με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα...

Ισχυρές ρευστοποιήσεις καταγράφηκαν στις τραπεζικές μετοχές, με τη συναλλακτική δραστηριότητα σε χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 3,0770 ευρώ, με πτώση -3,27% με όγκο 2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,81 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split.
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,8780 ευρώ, με πτώση -5,73%, με όγκο 11,9 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,06 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,9300 ευρώ, με πτώση -4,32% και όγκο 4,5 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,16 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 πρ0 RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2022 στα 0,04303 ευρώ ή 0,71 ευρώ μετά το τελευταίο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα (14/4/2021).
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,9408 ευρώ, με πτώση -1,49% με όγκο 5,1 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,48 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,01 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 451 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,0738 ευρώ, με πτώση -4,16%, με όγκο 30 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 90 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 15,25 ευρώ, με πτώση -1,61% και κεφαλαιοποίηση 306 εκατ. ευρώ.

Πωλήσεις και στα μη τραπεζικά blue chips - Απώλειες για την ΔΕΗ, ανοδικά ΟΤΕ

Πτωτικά έκλεισαν οι περισσότερες μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
H Coca Cola έκλεισε στα 22,80 ευρώ, με πτώση -3,35% και κεφαλαιοποίηση στα 8,47 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 1η θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 16,72 ευρώ, με άνοδο +0,60% και αποτίμηση 7,39 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 5,825 ευρώ, με πτώση -5,05% και αποτίμηση 2,22 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 1,8520 ευρώ, με πτώση -1,28% και κεφαλαιοποίηση 429 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 13,28 ευρώ, με πτώση -3,63% και αποτίμηση 4,68 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 11,96 ευρώ, με πτώση -2,29% και κεφαλαιοποίηση 936 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 6,35 ευρώ, με πτώση -2,16% και κεφαλαιοποίηση 1,94 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στα 17,23 ευρώ, αμετάβλητη κεφαλαιοποίηση 1,90 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στα 15,00 ευρώ, με πτώση -0,07% και κεφαλαιοποίηση 2,04 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 14,47 ευρώ, με πτώση -3,53% και κεφαλαιοποίηση 2,06 δισεκ. ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,74 ευρώ, με άνοδο +1,31% και κεφαλαιοποίηση 824 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,4160 ευρώ, με πτώση -2,34% και κεφαλαιοποίηση 531 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0281 ευρώ, με πτώση -1,75% και κεφαλαιοποίηση 28 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης