Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ξεθώριασε η άνοδος στις τράπεζες, άντεξε η ΔΕΗ +4%, Ελλάκτωρ +6%, κόπωση στο ΧΑ στις 870 μον. – Εξαντλούνται τα ανοδικά περιθώρια

Ξεθώριασε η άνοδος στις τράπεζες, άντεξε η ΔΕΗ +4%, Ελλάκτωρ +6%, κόπωση στο ΧΑ στις 870 μον. – Εξαντλούνται τα ανοδικά περιθώρια
Ο Γενικός Δείκτης κράτησε το ισχυρό ψυχολογικό και τεχνικό σημείο των 866-870 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

(upd13) Άτονες κινήσεις καταγράφηκαν στο ελληνικό χρηματιστήριο, πέριξ των 868 μονάδων, με ελαφρώς βελτιωμένο τζίρο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, και με στηρίξεις από την Εθνική, τον Ελλάκτωρ αλλά και την ΔΕΗ που διέσπασε τα 6 ευρώ και πλησιάζει στον στόχο του bankingnews τα 6,20 ευρώ. 
Η πρόβλεψη μας είναι ότι οι τράπεζες οριοθετούν το τέλος της ανοδικής τους κίνησης στο 1 ευρώ  για Πειραιώς, Alpha, Eurobank και στα 3,40 ευρώ η Εθνική και στα 6,20 με 6,40 ευρώ η ΔΕΗ... οι επενδυτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί μετά..

Κλίμα διεθνούς αβεβαιότητας

Άλλωστε, ο ρόλος των ΗΠΑ εξελίσσεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης αφού η εμπλοκή τους σε δύο μέτωπα στο Ουκρανικό και την Ταϊβάν… έχει εντείνει το αδιέξοδο χωρίς να συμβάλλει στην ειρήνη και την εκτόνωση της κατάστασης…
Το ταξίδι της Nancy Pelosi στην Ταϊβάν έχει προκαλέσει την οργή της Κίνας και αυξήσει την ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ενώ στον Λευκό Οίκο επικρατεί δυσαρέσκεια για τον Ουκρανό πρόεδρο V. Zelensky.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει διοχετεύσει δισεκατομμύρια ευρώ σε αγορές ομολόγων, προκειμένου να θωρακίσει την Ιταλία και άλλες χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Ωστόσο, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει αυξηθεί και πάλι στα επίπεδα του 2,95%.
Ο Γενικός Δείκτης κατέβαλε προσπάθεια να κρατήσει το ισχυρό ψυχολογικό και τεχνικό σημείο των 866 μονάδων.
Η ανοδική διάσπαση των 866 μονάδων, π.χ. κίνηση προς τις 880 μονάδες θα ακυρώσει το σενάριο πτώσης προς τις 700 μονάδες το επόμενο διάστημα, με βασική προϋπόθεση όμως την αύξηση των συναλλαγών.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση

Πτωτικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη -0,12% και τον Τραπεζικό Δείκτη στο +0,89%.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +0,05% στις 870 μονάδες έχοντας υψηλό στις 872,51 μονάδες και χαμηλό τις 866,37 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και είναι μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 71 εκατ. ευρώ, ο όγκος 43 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 35 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.
Προσυμφωνημένες συναλλαγές 2,4 εκατ. ευρώ και όγκου 2,48 εκατ. τεμαχίων διακίνησε η Eurobank, στην Alpha Bank διακινήθηκαν 5 εκατ. τεμάχια αξίας 4,7 εκατ. ευρώ, στην Πειραιώς 1 εκατ. τεμάχια αξίας 970 χιλ. ευρώ. και στην Εθνική 500 χιλ. τεμάχια αξίας 1,65 εκατ. ευρώ.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 870 μονάδες, με βασική αντίσταση τις 880 και 900 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 820 μονάδες και ακολουθεί η βασική στήριξη των 800 μονάδων.
Η διάσπαση τους οδηγεί στις 780 - 770 μονάδες και ακολουθούν οι 750, οι 725, οι 700 και οι 680 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 565 μονάδες,στην πρώτη αντίσταση των 570, οι 590 και οι 600 μονάδες
Στην πρώτη στήριξη βρίσκεται η ζώνη των 490 - 480 μονάδων και ακολουθούν οι 450, οι 440, οι 430 και οι 400 μονάδες.

Το «παιχνίδι» με τον εκθετικό ΚΜΟ 200

Έτοιμος να αλλάξει την τάση δείχνει ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση 2 Αυγούστου 2022, έκλεισε με δύναμη πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημέρων, ο οποίες διέρχεται από τις 866 μονάδες και μένει η τυπική επιβεβαίωση της διάσπασης.
Από τις 9 Ιουνίου 2022 ουσιαστικά ο Γενικός Δείκτης κινείται κάτω από τον εκθετικό κινητό μέσο, αλλά οι τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις τον έφεραν μία ανάσα από τη διάσπαση.
Αναλυτές σημειώνουν πως με τη διάσπαση η επόμενη τιμή να είναι κοντά στις 880 με 890 μονάδες.
Χθες 2 Αυγούστου φάνηκε πως τη διάσπαση ακολούθησαν επενδυτές που «έλαβαν σήμα εισόδου» και βοήθησαν στην αύξηση των συναλλαγών στο κλείσιμο, αλλά και στην καταγραφή υψηλού ημέρας για πολλά βαριά χαρτιά.
Η αισιοδοξία φαίνεται πως έχει επιστρέψει έστω και με αυτές τις χαμηλές συναλλαγές και το μικρό αριθμό μετοχών που συμμετέχει στην ανοδική κίνηση.
Το καλό κλίμα στο εξωτερικό και τα ισχυρά αποτελέσματα έχουν συμβάλει στην αλλαγή του σκηνικού.

EKT: Ενεργοποίησε την πρώτη γραμμή άμυνας για τη στήριξη Ιταλίας, Ελλάδας

Δισεκατομμύρια ευρώ σε αγορές ομολόγων έχει διοχετεύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να θωρακίσει την Ιταλία και άλλες χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη καταδεικνύουν σημαντική χρήση κεφαλαίων που απελευθερώθηκαν από τη λήξη χρέους στο χαρτοφυλάκιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων της πανδημίας.
Οι κινήσεις έγιναν πριν την ανακοίνωση του νέου εργαλείου της ΕΚΤ για την προστασία της μετάδοσης (TPI).
Τα στατιστικά στοιχεία, που είναι διαθέσιμα μόνο σε διμηνιαία βάση, δείχνουν ότι η καθαρή συμμετοχή σε γερμανικά, γαλλικά και ολλανδικά ομόλογα μειώθηκε κατά 18,9 δισ. ευρώ έως τον Ιούλιο.
Οι καθαρές αγορές χρέους από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα ανήλθαν συνολικά σε 17,3 δισ. ευρώ το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου 2022.

Επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα, το 10ετές στο 2,95% - Το spread με την Ιταλία στις -9 μ.β.

Επιδείνωση καταγράφεται σήμερα 3/8 στα ελληνικά ομόλογα και στα υπόλοιπα ομόλογα της Ευρωζώνης, μετά και τη νέα κλιμάκωση των ανησυχιών για την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 2,95% ενώ το 10ετές ιταλικό παραμένει στο 3,04% με το μεταξύ τους spread στις -9 μονάδες βάσης, λόγω της προεκλογικής περιόδου…
Στην αμερικάνικη αγορά ομολόγων παραμένει η αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης, γεγονός που επιβεβαιώνει τα σημάδια ύφεσης, με το 10ετές αμερικανικό ομόλογο να βρίσκεται στο 2,72% και το 2ετές στο 2,92%. ...
Τα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας τείνουν να έχουν υψηλότερες αποδόσεις για να αντισταθμίσουν τους υψηλότερους κινδύνους που συνεπάγεται η αγορά τους.
Πέρα από τα σημάδια ύφεσης την παγκόσμια οικονομία που κάνει τους επενδυτές να στρέφονται στην αγορά ομολόγων θετικά έχουν εκλάβει τη ρητορική στήριξης της ΕΚΤ για τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας, με το νέο εργαλείο (Transmission Protection Instrument - TPI) της ΕΚΤ, με στόχο να επιτύχει διάχυση της νομισματικής της πολιτικής σε συνδυασμό.
Ωστόσο ο νέος μηχανισμός προστασίας των ομολόγων ουσιαστικά δημιουργήθηκε για χώρες που βρίσκονται υπό πίεση όπως η Ιταλία η οποία περνάει μεγάλη πολιτική δοκιμασία και οδεύει σε πρόωρες εκλογές και η Ελλάδα που δεν διαθέτει και επενδυτική βαθμίδα εξαρτάται αποκλειστικά από την ΕΚΤ και τις αγορές 39 δισεκ. ελληνικών ομολόγων που έχουν πραγματοποιηθεί.
Στην ουσία, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που απλά έχει αλλάξει όνομα…
Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κεκαλυμμένο μνημόνιο καθώς πρόκειται για ένα νομισματικό μηχανισμό που απαιτεί οικονομική και δημοσιονομική πειθαρχία από κάθε χώρα, όπως άλλωστε και ένα μνημόνιο…

Ποια τράπεζα στο α΄ 6μηνο του 2022 ήταν η θετική έκπληξη;

Ο Φωκίων Καραβίας ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση των χρηματιστηριακών αποτιμήσεων με 3,6 δισεκ. μεταξύ των μεγάλων τραπεζών πρέπει να αισθάνεται ικανοποίηση αφού… η τράπεζα που διοικεί στο α΄6μηνο του 2022 εμφάνισε τις καλύτερες επιδόσεις.
Προφανώς όλες οι τράπεζες είχαν να δείξουν κάτι θετικό, και σίγουρα αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη για τον κλάδο ειδικά στο σκέλος της εσωτερικής δημιουργίας κεφαλαίου… αλλά η Eurobank μακράν εμφάνισε τις καλύτερες επιδόσεις…
Στο δείγμα που αναφέρουμε, επικεντρωνόμαστε μόνο στις 3 από τις 4 μεγάλες τράπεζες, πλην Πειραιώς αφού σήμερα 3 Αυγούστου θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α΄ 6μήνου 2022…

Με όρους καθαρής οργανικής κερδοφορίας, η Eurobank έχει την υψηλότερη κερδοφορία και ακολουθεί η Εθνική τράπεζα.
Με όρους core PPI δηλαδή καθαρά προ προβλέψεων κέρδη, η Eurobank βρίσκονται στην καλύτερη θέση.
Η Eurobank ωστόσο καταφέρνει να έχει πολύ καλύτερη κατανομή στις πηγές εσόδων που διασφαλίζει μεγαλύτερη σταθερότητα και έτσι δικαιολογείται και η πρώτη θέση στις χρηματιστηριακές αποτιμήσεις.
Η σειρά κατάταξης των τραπεζών στο χρηματιστήριο δικαιολογείται ωστόσο η Eurobank όντως αξίζει να κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών στο χρηματιστήριο και εύλογα την δεύτερη θέση η Εθνική τράπεζα.
Το 2023 φαίνεται ότι θα είναι η χρονιά ισότιμης σύγκρισης μεταξύ των 4 μεγάλων ελληνικών τραπεζών και προφανώς τότε θα δοθούν αρκετές μάχες στις χρηματιστηριακές αποτιμήσεις.

Τι μας έδειξε το α΄ 6μηνο 2022 της Πειραιώς

Τι μας έδειξε το α΄ 6μηνο 2022 της τράπεζας Πειραιώς;
Πρωτίστως εμφάνισε κέρδη 285 εκατ αυτά είναι τα τελικά καθαρά χωρίς τα έκτακτα ή 614 εκατ μαζί με τα έκτακτα κέρδη.
Ενδεικτικό είναι ότι στο α΄ τρίμηνο του 2022 σημείωσε κέρδη 519 εκατ και στο β΄ τρίμηνο 92 εκατ ευρώ.
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι θα επιτύχει κέρδη 435 με 440 εκατ το 2022 με βάση τους αναθεωρημένους στόχους ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας θα ανέλθει στο 16,7%.
Το βασικό ζήτημα της Πειραιώς που είναι η εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου αρχίζει να αποδίδει κάποιους καρπούς…
Συμπερασματικά, τα έκτακτα κέρδη της Πειραιώς βελτιώνουν μια σημαντική παράμετρο για τον ισολογισμό της τράπεζας, τα κεφάλαια αφού η εσωτερική δημιουργία κεφαλαίου επιτρέπει την συνέχιση της εξυγίανσης.
Ήδη τα NPEs έφθασαν στο 9,1% με προοπτική 8% έως το τέλος του 2022.
Στην Πειραιώς το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι θα επιτύχει κέρδη 435 με 440 εκατ και θα αυξήσει τα κεφάλαια της…
Το 2023 θα μπορεί να συγκριθεί επί ίσοις όροις με τις άλλες τράπεζες σε όλους τους τομείς…

Τι έδειξε το α΄ 6μηνο 2022 της Alpha

Τι μας έδειξε το α΄ 6μηνο του 2022 της Alpha bank;
Τα αποτελέσματα α΄ 6μήνου μας έδειξαν ότι η Alpha bank είναι ακόμη ένα βήμα πίσω σε σχέση με την Eurobank και Εθνική που πέτυχαν κέρδη με την βοήθεια των εκτάκτων εσόδων αλλά χωρίς να έχουν βάρη από συναλλαγές σε NPEs.
Η Alpha bank ωστόσο με 8,2% δείκτη NPEs προβληματικών ανοιγμάτων και 5,67 δισεκ. κεφάλαια μπορεί να αναφέρει ότι έφθασε στον στόχο που ήταν η μείωση των NPEs από 29,3 δισεκ. το 2017 σε 3,2 δισεκ. στο α΄ 6μηνο του 2022.

Ποια τα βασικά σημεία;

1)Η Alpha bank σε ενοποιημένη βάση εμφάνισε κέρδη 21,7 εκατ ευρώ ή κέρδη 207 εκατ αφορούν διακοπείσες δραστηριότητες.
2)Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 586 εκατ εκ των οποίων 283 εκατ στο α΄ τρίμηνο και 303 εκατ στο β΄ τρίμηνο του 2022.
3)Οι προμήθειες διαμορφώθηκαν στα 209 εκατ. ευρώ σημειώνοντας ωστόσο οριακή κάμψη στο β΄ τρίμηνο του 2022
4)Τα έσοδα από trading ήταν μόλις 113 εκατ και στο β΄ τρίμηνο του 2022 μόλις 10 εκατ.
5)Το core PPI ο ποιο ουσιώδης δείκτης μιας τράπεζας, δηλαδή τα καθαρά οργανικά προ προβλέψεων έσοδα διαμορφώθηκαν στα 337 εκατ αυξήθηκαν σε 173 εκατ στο β΄ τρίμηνο του 2022 ωστόσο ήταν 462 εκατ τα core PPI το α΄ 6μηνο του 2021.
6)Οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια ανήλθαν σε 140 εκατ αυξήθηκαν στα 89 εκατ στο β΄ τρίμηνο του 2022.
7)Τα NPEs της Alpha bank έφθασαν σε μονοψήφιο ποσοστό στο 8,2% ή 3,2 δισεκ. και αποτελεί άθλο εάν αναλογιστεί κανείς ότι το 2017 η Alpha bank είχε προβληματικά ανοίγματα 29,3 δισεκ. ευρώ και στο τέλος του 2020 περί τα 20,9 δισεκ. ευρώ NPEs.
8)Τα κεφάλαια της Alpha bank βελτιώθηκαν στα 5,67 δισεκ. παρά την εξυγίανση ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανέρχεται σε 16%.
9)Δυνατό στοιχείο στον ισολογισμό της Alpha bank τα δάνεια που έχει χορηγήσει η τράπεζα αλλά και η συνεισφορά της στον ανταγωνισμό.

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα των επενδυτών στην Ταϊβάν

Άνοδο σημειώνουν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη 3 Αυγούστου, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην Ταϊβάν και στην κλιμακούμενη ένταση που διέπει τις σινοαμερικανικές σχέσεις…
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο +0,40%, στις 32.524 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 καταγράφει αύξηση +0,7%, στις 4.119 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται +1,35%, στις 12.515 μονάδες

Υποτονικές οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -0,2%

Υπότονικό είναι το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιλογούν την επίσκεψη Pelosi στην Ταϊβάν.
Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα εταιρικά αποτελέσματα.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί -0,3%, στις 13.410 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,4% στις 7.378 μονάδες.
Στις 6.406 μονάδες με οριακές μεταβολές διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο οριακές απώλειες 0,1% στις 22.341 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,3% στις 8.124 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο 0,2%.
Στο ταμπλό, η μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW κατέγραψε «βουτιά» 5,5%, μετά την έκδοση προειδοποίησης για ένα ιδιαιτέρως ευμετάβλητο δεύτερο εξάμηνο.

Μεικτή εικόνα στην Ασία

Μεικτά είναι τα πρόσημα στις αγορές της Ασίας.
Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite Index υποχώρησε 0,7% στις 3.163 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κατέγραψε άνοδο 0,2% στις 19,730 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 27.741 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις στις τράπεζες χωρίς δυναμική και τζίρο

Ανοδικές τάσεις καταγράφηκαν στις τραπεζικές μετοχές, με τη συναλαλκτική δραστηριότητα σε χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 3,305 ευρώ, με άνοδο +1,57% με όγκο 2,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split.
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,9454 ευρώ, με πτώση -0,32%, με όγκο 18,2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,21 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 0,9580 ευρώ, με άνοδο +1,91% και όγκο 7,6 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,18 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 πρ0 RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2022 στα 0,04303 ευρώ ή 0,71 ευρώ μετά το τελευταίο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα (14/4/2021).
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,9680 ευρώ, με πτώση -0,70% με όγκο 6,5 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,56 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,01 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 451 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,0760 ευρώ, με άνοδο +2,43%, με όγκο 21 χιλ τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 91 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 15,40 ευρώ, με πτώση -0,65% και κεφαλαιοποίηση 306 εκατ. ευρώ.

Μεικτά πρόσημα στα μη τραπεζικά blue chips με χαμηλές συναλλαγές

Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
H Coca Cola έκλεισε στα 23,28 ευρώ, με πτώση -1,77% και κεφαλαιοποίηση στα 8,7 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 1η θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 16,61 ευρώ, με πτώση -1,19% και αποτίμηση 7,40 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 6,20 ευρώ, με άνοδο +4,20% και αποτίμηση 2,2 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 1,89 ευρώ, με άνοδο +0,64% και κεφαλαιοποίηση 432 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 13,89 ευρώ, με άνοδο +0,14% και αποτίμηση 4,8 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 12,30 ευρώ, με άνοδο +0,84% και κεφαλαιοποίηση 944 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 6,59 ευρώ, με πτώση -0,15% και κεφαλαιοποίηση 2,01 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στα 17 ευρώ, με πτώση -0,87% κεφαλαιοποίηση 1,88 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στα 15,09 ευρώ, με άνοδο +0,33% και κεφαλαιοποίηση 2,05 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 15,12 ευρώ, με άνοδο +0,40% και κεφαλαιοποίηση 2,14 δισεκ. ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 7,87 ευρώ, με πτώση -2,24% και κεφαλαιοποίηση 841 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,45 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 539 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0291 ευρώ, με πτώση -7,91% και κεφαλαιοποίηση 28 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης