Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Για τις δραματικές συνέπειες της διάσπασης του ευρώ προειδοποιούν πολιτικοί και τεχνοκράτες – Μήνυμα για δράση και οριστική λύση της κρίσης χρέους ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής

Για τις δραματικές συνέπειες της διάσπασης του ευρώ προειδοποιούν πολιτικοί και τεχνοκράτες – Μήνυμα για δράση και οριστική λύση της κρίσης χρέους ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής
Μήνυμα να παύσει η αδράνεια των Ευρωπαίων ηγετών ενόψει της Συνόδου Κορυφής στέλνουν πολιτικοί και τεχνοκράτες. Το ενιαίo νόμισμα απειλείται προειδοποιεί ο Mario Monti, δραματικές οι συνέπειες διάσπασης σύμφωνα με τον Kont της ΕΚΤ.  
Στόχος της Merkel η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, διαμηνύει η γερμανική κυβέρνηση.
Για τις δραματικές συνέπειες που θα είχε στην οικονομία ενδεχόμενη διάσπαση του ευρώ, προειδοποιούν πολιτικοί και τεχνοκράτες, στέλνοντας σαφές μήνυμα ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αναλάβουν δράση για την οριστική λύση της κρίσης χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη.
Η οικονομική κρίση απειλεί την ενότητα του ευρώ και θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της Ευρωζώνης, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Mario Monti.
Μοναδική λύση είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Ο Mario Monti έχει προειδοποιήσει ότι έρχονται δύσκολοι μήνες για την Ιταλία, ενώ έχει ζητήσει και την άμεση προώθηση της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από τον ESM.
"Aν η Ισπανία εν τέλει υποβάλει αίτημα για πακέτο διάσωσης της οικονομίας της, η κερδοσκοπία των αγορών αναμένεται να είναι λιγότερο επιθετική", προσέθεσε ο Monti.
Από την πλευρά του ο Klaas Knot, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προειδοποιεί ότι οι συνέπειες αποτυχίας του ευρώ θα είναι πολύ σοβαρές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι  χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να είναι περισσότερο πειθαρχημένες δημοσιονομικά και να αναλαμβάνουν δράσεις όπως είναι  η διαφύλαξη των ανώτατων ορίων χρέους στο 60%
Όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ΟΜΤ) της ΕΚΤ, τόνισε ότι βοήθησε τις κυβερνήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι οι κινήσεις της ΕΚΤ πρέπει να είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένες ώστε να διασφαλιστεί ότι οι κυβερνήσεις δεν θα επιβραδύνουν τις προσπάθειές τους.
Οι αγορές αναμένουν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να επαναβεβαιώσουν την προσήλωσή τους στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου αλλά και την εξεύρεση μιας οριστικής λύσης για την κρίση χρέους που απειλεί τη βιωσιμότητα του ευρώ. Πάντως το πρακτορείο Reuters δεν εκτιμά ότι η επικείμενη Σύνοδος θα δώσει κάποιο σήμα για την επίλυση της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης