Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Με βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία λόγω της πορείας των διαπραγματεύσεων

ΧΑ: Με βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία λόγω της πορείας των διαπραγματεύσεων
Τα καλά αποτελέσματα χρήσης που ανακοινώνονται και τα υψηλά μερίσματα θα μπορούσαν να στηρίξουν το θετικό κλίμα και η αγορά να κινηθεί σταθεροποιητικά ή εκ νέου ανοδικά
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική βελτίωση καταγράφηκε χθες στις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός ένα μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Χθες οι δύο πλευρές εξέπεμψαν θετικό σήμα, δίνοντας ώθηση στα χρηματιστήρια.
Η ψυχολογία έχει βελτιωθεί παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα ακόμα και μίας κατάπαυσης δε θα φανούν άμεσα στον πληθωρισμό, μέσω για παράδειγμα της μείωσης του ενεργειακού κόστους.
Το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.
Από την άλλη τα καλά αποτελέσματα χρήσης 2021 που ανακοινώνονται και τα υψηλά μερίσματα θα μπορούσαν να στηρίξουν το θετικό κλίμα και η αγορά να κινηθεί σταθεροποιητικά ή εκ νέου ανοδικά και να ωραιοποιήσει την εικόνα της λόγω και τέλος μήνα αλλά και τριμήνου.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη και να κινηθεί υψηλότερα, σε μία προσπάθεια να καλύψει μέρος των απωλειών του μήνα και του τριμήνου.

Eurobank Equities
Μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο περιμένουμε επιφυλακτικό άνοιγμα λόγω του σκεπτικισμού για τα επόμενα βήματα στην ουκρανική κρίση και την έλλειψη ενημέρωσης αναφορικά με την κατάπαυση πυρός.

Βeta
Όπως φάνηκε χθες το ΧΑ έχει διάθεση να αφήσει πίσω του το δύσκολο Μάρτιο και να μειώσει τις μηνιαίες απώλειες, καθώς πλέον μένει μόνο ένα μικρό κομμάτι για να γυρίσει σε κέρδη από απώλειες.
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω αποτελεσμάτων χρήσης θα μετριάσει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών κάτι που θα πρέπει να αναμένεται μετά από ένα ισχυρό διήμερο ράλι.

Merit
Ο ΓΔ ξεπέρασε χθες για 1η μέρα τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 885,43 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 880 και 870 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 910 μονάδες.
Η Μοτοδυναμική θα ανακοινώσει αύριο 31/3 τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2021.

Depolas
Πάραυτα, είναι ξεκάθαρο ότι ακόμα και η κατάπαυση του πυρός δεν θα κλείσει τον κύκλο των κυρώσεων, ήτοι το ενεργειακό ζήτημα θα παραμείνει ανοιχτό.
Ο ΓΔΧΑ επέδειξε αντανακλαστικά και κινήθηκε προς το άνω εύρος των εκτιμώμενων τιμών (890 μονάδες), η βιώσιμη ανοδική διάσπαση του οποίου απαιτεί μια καθοριστική θετική εξέλιξη στο γεωπολιτικό σκηνικό.
Σήμερα, μεταξύ άλλων ανακοινώνονται ο πληθωρισμός Μαρτίου (αρχική μέτρηση) στη Γερμανία και η τελευταία μέτρηση του ΑΕΠ Δ΄ τριμήνου των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης