Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Γεωπολιτική ένταση και τιμές εμπορευμάτων θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς

ΧΑ: Γεωπολιτική ένταση και τιμές εμπορευμάτων θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς
Ανακοινώσεις για πληθωρισμό, νομισματική πολιτική από την ΕΚΤ αλλά και αποτελέσματα από Eurobank θα διαμορφώσουν την βραχυπρόθεσμη πορεία
Σχετικά Άρθρα

Οι εξελίξεις αναφορικά με τη γεωπολιτική ένταση, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας αλλά και η πορεία των τιμών των εμπορευμάτων θα τραβήξουν και σήμερα την προσοχή των επενδυτών.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν οριακή άνοδο μετά το χθεσινό ράλι ανόδου.
Επιπλέον οι ανακοινώσεις από την ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, αλλά και η πορεία του πληθωρισμού σε ΗΠΑ και Ελλάδα, θα βρεθούν στο επίκεντρο.
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης η Eurobank και στη συνέχεια η διοίκηση θα ενημερώσει τους αναλυτές, με τους τελευταίους να περιμένουν σχόλιο για τις προοπτικές κερδοφορίας το 2022.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν οριακά ανοδικό άνοιγμα λόγω της βελτίωσης της διάθεσης ρίσκου καθώς οι διπλωματικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχίζονται, ενώ οι ευρωπαίοι επενδυτές θα έχουν στραμμένη επίσης την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για την νομισματική πολιτική.

Euroxx
Η προσοχή των επενδυτών θα παραμείνει εστιασμένη στις εξελίξεις αναφορικά με την γεωπολιτική ένταση αλλά και την κίνηση των τιμών στα εμπορεύματα.

Piraeus
Οι ελκυστικές αποτιμήσεις θα μπορούσαν να διατηρήσουν το ανοδικό momentum στη σημερινή συνεδρίαση, αν και το ανοδικό περιθώριο είναι περιορισμένο λόγω της συνέχισης της Ουκρανικής κρίσης και τις επιπτώσεις που έχει το ενεργειακό κόστος στην παγκόσμια οικονομία.
Η Eurobank ξεκινάει τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των τραπεζών σήμερα και περιμένουμε καλά αποτελέσματα.

Beta
Οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων από τις τράπεζες ξεκινούν σήμερα, με τη Eurobank να δημοσιεύει μετά το κλείσιμο.
Ένα θετικό άνοιγμα αναμένεται μετά τη χθεσινή βελτίωση του momentum με τους επενδυτές να εστιάζουν στα νέα από το διπλωματικό πεδίο και τα επιτόκια.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πτωτική (bearmarket), με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 890 μονάδες.
Σημείο στήριξης οι 800 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 850.
Πλούσια σε νέα η σημερινή ημέρα.
Οι ΥΠΕΞ Ρωσίας-Ουκρανίας θα συναντηθούν σήμερα, η ΕΚΤ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της, θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα και τέλος η Eurobank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα 2021 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Depolas
Εντυπωσιακά κέρδη κατέγραψαν χθες οι Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες μετοχές προσφέροντας μια πρώτη ανοδική εκτόνωση εν μέσω προσδοκιών, μετά από ανάλογες επίσημες ανακοινώσεις, για συνθηκολόγηση Ουκρανίας-Ρωσίας.
Σε πρώτη φάση οι αγορές δείχνουν να βρίσκουν ένα σημείο ισορροπίας έως ότου φανεί φως στο τούνελ των εξελίξεων.
Στο μεσοδιάστημα βαρύτητα θα δοθεί στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ σήμερα και της FED την ερχόμενη Τετάρτη.
Επιπλέον, σήμερα θα έχουμε μεταξύ άλλων και την μέτρηση για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα.
Στο εσωτερικό, μετά το τέλος της συνεδρίασης δημοσιεύονται και τα εταιρικά αποτελέσματα Δ΄ τριμήνου της Eurobank.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης