Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2021 η Eurobank – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

tags :
Δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2021 η Eurobank – Οι εκτιμήσεις των αναλυτών
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η τράπεζα, ενώ θα ενημερώσει και τους αναλυτές μέσω τηλεδιάσκεψης
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο αλλά και το σύνολο της χρήσης 2021 η Eurobank, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιήσει η διοίκηση τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 325 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την Piraeus Securities περιμένει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 104 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο και 401 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης και περιμένει TBV ανά μετοχή 1,42 ευρώ.
Όπως αναφέρει η μετοχή διαπραγματεύεται με TBV 0,56 φορές και 7,4 φορές τα κέρδη του 2021.
Μετά την υποχώρηση της μετοχής λόγω της Ουκρανίας, η αποτίμηση εμφανίζεται ελκυστική και η χρηματιστηριακή περιμένει την ενημέρωση από τη διοίκηση για τις προοπτικές κερδοφορίας του 2022 με βάση τις συνεχιζόμενες μακροοικονομικές ανησυχίες. Η Euroxx περιμένει καθαρά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο 108 εκατ. ευρώ από 27 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο του 2020.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται στα 317 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Equities αναφέρει πως τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αναμένονται στα 125 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο από 102 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο.
Η Optima Bank αναφέρει πως περιμένει ικανοποιητικά αποτελέσματα και περιμένει καθαρά κέρδη 86 εκατ. ευρώ με τις βασικές γραμμές να δείχνουν αντοχές.
Οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 108 εκατ. ευρώ λόγω υψηλότερων εσόδων από συναλλαγές.
Στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 302 εκατ. ευρώ από τους αναλυτές και την Optima.
Η Merit αναφέρει πως οι επενδυτές θα εστιάσουν στους νέους στόχους της διοίκησης καθώς και στην πορεία των εργασιών από την αρχή του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης