Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Μπαράζ θετικών εκθέσεων διαφοροποιούν το Χρηματιστήριο – Γιατί έχει πιο ώριμη εικόνα η αγορά

Μπαράζ θετικών εκθέσεων διαφοροποιούν το Χρηματιστήριο – Γιατί έχει πιο ώριμη εικόνα η αγορά
Άλλες εποχές με τις αγορές της Ευρώπης να υποχωρούν άνω του 2%, το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα είχε εύκολη πτώση 3-4% με τις τράπεζες να έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που αυξάνονται οι αβεβαιότητες στο εξωτερικό και οι μεγάλες κεφαλαιαγορές καταγράφουν πτώση, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά τους, στην Ελληνική Αγορά με ένα μπαράζ θετικών εκθέσεων οι αναλυτές δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους στις ελληνικές τράπεζες.
Μάλιστα το θετικό μήνυμα που προβάλλεται στις εκθέσεις αποτυπώνει και τη στάση των επενδυτών, με τους ξένους όπως δείχνει και το ταμπλό να αγοράζουν ελληνικές τράπεζες, αλλάζονταν σημαντικά και τη συμπεριφορά της αγοράς.
Άλλες εποχές με τις αγορές της Ευρώπης να υποχωρούν άνω του 2%, το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα είχε εύκολη πτώση 3-4%.
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αλλά και όπως φαίνεται και από την αρχή του έτους, το ΧΑ προσπαθεί να διαφοροποιηθεί με τις τράπεζες να υπεραποδίδουν.
Το ερώτημα βέβαια είναι αν μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν σε περίπτωση που μεγαλώσει το κύμα ρευστοποιήσεων στις ξένες αγορές.
Οι αναλυτές πιστεύουν πως οι τράπεζες έχοντας μειώσει τα κόκκινα δάνεια σημαντικά, μπορούν να στηρίξουν την ελληνική οικονομία, να μπουν ξανά στις χορηγήσεις και να δημιουργήσουν κέρδη στο μέλλον.
Παράλληλα τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, η επενδυτική βαθμίδα που περιμένει η Ελλάδα αλλά και η αύξηση του ΑΕΠ που αναμένεται το 2022 μέχρι στιγμής καταφέρνουν να διαφοροποιήσουν το ΧΑ από την αρχή του έτους.
Η Euroxx έδωσε τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 1,60 ευρώ από 1,25 ευρώ με σύσταση υπεραπόδοσης, για τη Eurobank τα 1,30 ευρώ από 0,88 ευρώ με σύσταση υπεραπόδοσης, για την Εθνική Τράπεζα τα 4,20 ευρώ από 3,40 ευρώ με σύσταση υπεραπόδοσης και για την Πειραιώς τα 2,20 ευρώ με σύσταση υπεραπόδοσης.
Η HSBC έδωσε τιμή στόχο για την Alpha Bank τα 1,40 ευρώ, για την Eurobank τα 1,30 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα τα 3,55 ευρώ και για την Πειραιώς τα 1,95 ευρώ με σύσταση αγοράς για όλες.
Η Citigroup έδωσε σύσταση ουδέτερη για την Alpha Bank με τιμή στόχο τα 1,50 ευρώ.
Η Eurobank Equities έδωσε τιμή στόχο τα 4,2 ευρώ για την Εθνική με σύσταση αγοράς, τα 1,91 ευρώ για την Πειραιώς με σύσταση αγοράς και τα 1,45 ευρώ με σύσταση διακράτησης για την Alpha Bank.
Η Παντελάκης έδωσε σύσταση υπεραπόδοσης και για τις 4 συστημικές με τιμή στόχο τα 1,40 ευρώ για τη Eurobank, τα 4,40 ευρώ για την Εθνική, τα 1,7 ευρώ για την Alpha Bank και τα 1,95 ευρώ για την Πειραιώς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης