Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ανακάμπτει η Alpha Bank με το βλέμμα στην τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

tags :
Ανακάμπτει η Alpha Bank με το βλέμμα στην τιμή διάθεσης των νέων μετοχών
Για την Alpha bank κάτω από 1 ευρώ η αύξηση δεν είναι στα σχέδια της
Σχετικά Άρθρα

Μετά τη χθεσινή ανοδική κίνηση η οποία ήταν η πρώτη μετά από 5 πτωτικές, η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε ανοδικά σήμερα με καλύτερους αγοραστές.
Η μετοχή έκλεισε στα 1,1350 ευρώ με άνοδο 2,25% και όγκο 5,4 εκατ. τεμάχια.
Η αγορά έχει στρέψει το βλέμμα της στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου, γι΄αυτό και παρατηρείται συνολικά μία συσσώρευση στο ΧΑ με χαμηλό τζίρο.
Να σημειωθεί πως όσο κινείται ανοδικά η μετοχή της τράπεζας, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών δείχνει πως θα κινηθεί κοντά στο 1 ευρώ και με εύρος 1-1,10 ευρώ.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του BN, η στρατηγική της Alpha bank είναι ξεκάθαρη, είναι αδιάφορη η υπερκάλυψη, δεν ενδιαφέρει την τράπεζα ο δείκτης εντυπώσεων της υπερκάλυψης που δεν προσθέτει τίποτε στην ουσία της αύξησης αλλά ο μοναδικός στόχος της είναι να συγκεντρώσει τα 800 εκατ. στην σωστή τιμή.
Για την Alpha bank κάτω από 1 ευρώ η αύξηση δεν είναι στα σχέδια της, οπότε το ιδανικό σενάριο θα ήταν η τιμή της αύξησης που ξεκινάει σε λίγες ημέρες να καθοριστεί μεταξύ 1 και 1,10 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης όπως έχει σημειωθεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ποσοστό 10,95% θα συμμετάσχει, μάλιστα συνεδριάζει 24 Ιουνίου για να λάβει τις τελικές του αποφάσεις καταβάλλοντας 88 εκατ και ο Paulson με ποσοστό 5,6% θα επενδύσει 45 εκατ ή συνολικά όλα αυτά τα χρόνια 275 εκατ ευρώ.
Δεδομένο είναι το ενδιαφέρον της αγοράς για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha bank που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου 2021, καθώς εκεί επικεντρώνονται τα βλέμματα στον δεικτοβαρή τραπεζικό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης