Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Στα βαριά χαρτιά επέστρεψαν οι επενδυτές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ

Στα βαριά χαρτιά επέστρεψαν οι επενδυτές – Ποιες μετοχές ξεχώρισαν στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για βαριά χαρτιά, οι μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης που είχαν επιδοθεί σε σημαντικό ράλι το τελευταίο διάστημα, έριξαν ρυθμούς
Σχετικά Άρθρα

Με νέο υψηλό 16 περίπου μηνών υποδέχθηκε η αγορά τα καλά νέα από την ΕΚΤ, με τη σκυτάλη να παίρνουν τα βαριά χαρτιά της αγοράς.
Το ΧΑ κινήθηκε ανοδικά και ενισχύθηκε άνω του 1% με αποτέλεσμα να περάσει πάνω από την περιοχή των 915-920 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.
Σε μέτριο επίπεδο κινήθηκαν οι συναλλαγές αν αφαιρεθούν τα πακέτα.
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για βαριά χαρτιά, οι μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης που είχαν επιδοθεί σε σημαντικό ράλι το τελευταίο διάστημα, έριξαν ρυθμούς.
Τα βλέμματα στη σημερινή συνεδρίαση τράβηξε η μετοχή της Ελλάκτωρ, η οποία πέρασε πάνω από τα 1,50 ευρώ και έκλεισε στα 1,5540 ευρώ με άνοδο 6,51%.
Μάλιστα η κίνηση συνοδεύτηκε από αυξημένο όγκο συναλλαγών ο οποίος ξεπέρασε τις 900 χιλ. τεμάχια.
Πολλά βλέμματα στράφηκαν και στη Lamda, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετικά υψηλό όγκο συναλλαγών 1,7 εκατ. τεμαχίων, ήτοι περίπου το 1% του συνόλου των μετοχών.
Κινήθηκε μέχρι τα 7,62 ευρώ αλλά κάποιες εντολές πώλησης που μπήκαν στις τελικές δημοπρασίες έκλεισαν τη μετοχή στα 7,54 ευρώ με άνοδο 2,86%.
Πολύ καλή και η κίνηση της Viohalco και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την τελευταία να δείχνει διαθέσεις αφύπνισης στις τελευταίες συνεδριάσεις.
ΟΤΕ και ΟΠΑΠ είναι σε πολυετή υψηλά.
Ο ΟΤΕ σήμερα ξεπέρασε και τα 15 ευρώ, ενώ σε λίγες μέρες θα κόψει και το μέρισμα των 0,68 ευρώ ανά μετοχή.
Η ΕΧΑΕ προσπαθεί να απομακρυνθεί από τα 4,30 ευρώ και σήμερα έκλεισε στα 4,32 ευρώ με χαμηλότερο όγκο έναντι των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων και χωρίς τις εντολές πώλησης, τις μεγάλες, που υπήρχαν.
Με την αγορά να γράφει νέα υψηλά, το τζίρο να βρίσκεται ήδη σε καλά επίπεδα, ο μέσος ημερήσιος, με τις αυξήσεις κεφαλαίου να πληθαίνουν, η μετοχή θα πρέπει να κάνει την ανοδική διαφυγή.
Μία μικρή κόπωση στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση φάνηκε σήμερα. Ωστόσο δεν έλειψαν και πάλι οι μετοχές με καλή κίνηση.
Ξεχώρισε η Κλωστήρια Ναυπάκτου με άνοδο 13,33%, η Μαθιός με άνοδο 7,38%, η ΣΙΔΜΑ και η Πετρόπουλος.
Θα πρέπει να αναφερθεί πως η ΣΙΔΜΑ δημοσίευσε τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και είχε αναλυτικά τι είπε η διοίκηση για τις προοπτικές και την πορεία μέχρι σήμερα.
Μακάρι να ακολουθούσαν και άλλες εισηγμένες το παράδειγμά της, ή να υποχρέωνε το ΧΑ τις εταιρείες.
Δεν είναι εύκολο οι μέτοχοι να είναι στις γενικές συνελεύσεις και αφού δίνουν μία ενημέρωση για τις αποφάσεις, τι θα πάθουν να μιμηθούν τη ΣΙΔΜΑ; Μπράβο στην εταιρεία!
Η Πετρόπουλος είχε καλές διαθέσεις αλλά βγήκαν πωλητές. Δεν δυσκολεύτηκαν βέβαια οι αγοραστές και την πήγαν σχεδόν στο +5% στο κλείσιμο και στα 6,86 ευρώ.
Ωραίος ο Τζιρακιάν και με μεγάλη κινητικότητα στο δικαίωμα. Αυξημένος βέβαια ο όγκος και στη μετοχή.
Διολίσθηση και πάλι για την Καραμολέγκος. Απότομα πήγε από τα 2,20 ευρώ στα 3,80 ευρώ και τώρα έχει γυρίσει κοντά στα 3 ευρώ.
Υποχώρησαν και τα Πλαστικά Θράκης μετά τη νέα ανοδική κίνηση.
Κομμάτια και πάλι έβγαιναν στην Τεχνική Ολυμπιακή, ενώ στην ΚΛΜ ίσως μετά από καιρό δεν είδαμε επιθετικό πωλητή. Δεν είδαμε βέβαια και αγοραστές. Ίσως και να σημαίνει κάτι αυτή η στάση αναμονής.
Ρίχνει ρυθμούς η μετοχή των Μύλων Λούλη και φαίνεται πως είχαν μπει πολλοί traders στις συνεδριάσεις που έγινε μεγάλος όγκος.
Συνολικά θα μπορούσε κάποιος να πει πως η τακτική των βραχυπρόθεσμων κινήσεων στην παρούσα φάση της αγοράς δεν είναι κακή επιλογή.
Πολλοί πλέον έχουν καλή ρευστότητα και επιλέγουν trading, λίγων ημερών. Αν βγει έχουν κάποια υπεραξία, αν δουν ότι δε βγαίνει πουλάνε και έχουν πάλι ρευστότητα.
Αυτό ως επιλογή μείωσης του ρίσκου, γιατί οι μετοχές έχουν δώσει μεγάλη κίνηση.
Πολλές δηλαδή, όχι όλες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης