Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Το βλέμμα στα αποτελέσματα και στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI

ΧΑ: Το βλέμμα στα αποτελέσματα και στην αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI
Αύξηση τζίρου και μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI – Η Eurobank στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

Στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2021 θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι επενδυτές καθώς και στις προοπτικές για το σύνολο της χρήσης που θα αναλύσουν οι διοικήσεις των εταιρειών.
Σήμερα, δημοσιεύουν αποτελέσματα οι εταιρείες Eurobank, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ και Κρι-Κρι.
Παράλληλα σήμερα θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών MSCI, με τη Eurobank να εισέρχεται στον MSCI Greece Standard, επομένως αναμένεται αύξηση του τζίρου αλλά και της μεταβλητότητας.
Από τον MSCI Greece Small Cap, αφαιρείται η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς και δεν προστίθεται κάποια άλλη μετοχή.
Επίσης στο επίκεντρο θα είναι η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ καθώς η μετοχή εισάγεται στον FTSE 25 ενώ αφαιρείται η μετοχή της Fourlis.
Οι αλλαγές στους δείκτες FTSE θα ισχύσουν από το κλείσιμο της συνεδρίασης της 18ης Ιουνίου.

Euroxx
Περιμένουμε πως η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, με τη Eurobank, τα εταιρικά αποτελέσματα και την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να είναι στο επίκεντρο.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις ανησυχίες για τη σταδιακή απόσυρση των μέτρων νομισματικής πολιτικής έναντι των προοπτικών οικονομικής ανάκαμψης.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 885 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 860 και 850 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 885 και 900 μονάδες. Οι Eurobank, ΔΕΗ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΕΛΠΕ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα Α’ τριμήνου.

Beta
Οι αλλαγές στον MSCI θα αυξήσουν τους όγκους συναλλαγών και θα κατευθύνουν την αγορά.
Τα εταιρικά αποτελέσματα θα είναι στο επίκεντρο και θα προσφέρουν χώρο για επιλεκτικές τοποθετήσεις από τους επενδυτές.

Depolas
Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις περισσότερες περιπτώσεις προσφέρουν υποστήριξη στις τρέχουσες αποτιμήσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Quest Συμμετοχών, η οποία έκλεισε το Α΄ τρίμηνο με υπερδιπλασιασμό της καθαρής κερδοφορίας (με έκτακτα κέρδη 0,9εκ ευρώ)) στα 11,2εκ ευρώ από 4,5εκ ευρώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα. Δεν αναμένουμε αυξημένες πιέσεις στον ΓΔΧΑ, αλλά αυτό εξαρτάται εν πολλοίς και από το διεθνές περιβάλλον.
Σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση του δικαιώματος της Aegean, ενώ αποτελέσματα Α΄ τριμήνου δημοσιεύουν οι ΔΕΗ, Eurobank και ΕΛΠΕ μετά την συνεδρίαση.
Από πλευρά μακροοικονομικών στοιχείων βαρύτητα θα δοθεί στα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας, αλλά και στην δεύτερη εκτίμηση για το ΑΕΠ Α΄ τριμήνου των ΗΠΑ.
Τέλος, αύξηση της μεταβλητότητας ενδέχεται να δημιουργήσει η ολοκλήρωση των μετοχικών αναδιαρθρώσεων στους δείκτες της MSCI.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης