Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατηρείται το θετικό momentum – Ανοδικό άνοιγμα με ΔΕΗ και Eurobank στο επίκεντρο

ΧΑ: Διατηρείται το θετικό momentum – Ανοδικό άνοιγμα με ΔΕΗ και Eurobank στο επίκεντρο
Το σταθεροποιητικό άνοιγμα που αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές ίσως δώσει στο ΧΑ την ευκαιρία να κινηθεί προς την επόμενη περιοχή αντίστασης
Σχετικά Άρθρα

Το ανοδικό momentum και η θετική ψυχολογία που επικρατεί στην εγχώρια αγορά θα αποτελέσει και σήμερα τη βάση για μία καλή συνεδρίαση.
Με τις αγορές της Ευρώπης να δείχνουν διαθέσεις για σταθεροποιητικό άνοιγμα, το ΧΑ έχει την ευκαιρία να κινηθεί προς την επόμενη αντίσταση, αυτή μεταξύ 840 και 850 μονάδων.
Η επανεμφάνιση αγοραστών χθες σε αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης που είχαν μείνει πίσω, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, πως το ΧΑ έχει εφεδρείες για να στηριχθεί και να κινηθεί υψηλότερα.
Η ΔΕΗ θα βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των πληροφοριών για πολύ καλή πορεία του ομολόγου, η έκδοση του οποίου ολοκληρώνεται αύριο.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες το επιτόκιο θα είναι μεταξύ 3,75% και 4,25%.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Eurobank καθώς δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Οι μέσες εκτιμήσεις (Infront) κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 178 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 από 172 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε αδύναμο άνοιγμα λόγω των αρνητικών τάσεων στις αγορές της Ευρώπης.

Euroxx
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί οδηγούμενο επίσης από τις διεθνείς τάσεις.
Η Eurobank θα είναι στο επίκεντρο.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 794 μονάδες. Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 820 και 810 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 840 και 850 μονάδες.
Η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ θα δώσει σήμερα τον τόνο στις αγορές.
Η Eurobank ανακοινώνει επίσης τα ετήσια αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Beta
Αν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι πιθανές μετά από 4 ανοδικές συνεδριάσεις, η μετακύλιση του ενδιαφέροντος σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης θ μπορούσε να προσφέρει στήριξη για μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση.

Depolas ΑΧΕΠΕΥ
Η χθεσινή απόπειρα απομάκρυνσης του ΓΔΧΑ από τα προηγούμενα υψηλά αναμένεται να δοκιμαστεί τις επόμενες συνεδριάσεις, καθώς το άνοιγμα της αγοράς πλησιάζει, αλλά το χρονοδιάγραμμα είναι ακόμα αβέβαιο.
Το κλίμα στο εξωτερικό παραμένει σταθερά υποστηρικτικό, αλλά βραχυπρόθεσμα συστήνουμε προσοχή λόγω υψηλής μεταβλητότητας.
Βαρύτητα σήμερα, θα δοθεί στα μεγέθη του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι δημοπρασίες 10ετών (σήμερα) και 30ετών ομολόγων.
Στο εσωτερικό, μετά την συνεδρίαση η Eurobank δημοσιεύει τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης