Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Σταθεροποιητικές τάσεις με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Οι μετοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο

ΧΑ: Σταθεροποιητικές τάσεις με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές – Οι μετοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο
Οι ενεργειακές εταιρείες παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος με τις μετοχές των ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή να ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

Σταθεροποιητικές τάσεις με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές στο σημερινό άνοιγμα της συνεδρίασης, λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.
Ανάλογες τάσεις αναμένονται και στο άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών.
Το sell off των τελευταίων ημερών στην Τράπεζα Πειραιώς, λόγω των πληροφοριών για αύξηση κεφαλαίου, θα κρατήσει τη μετοχή στο επίκεντρο.
Η διαφοροποίηση των άλλων συστημικών τραπεζών στη χθεσινή συνεδρίαση αποτέλεσε θετικό μήνυμα, με το γενικό δείκτη να προσπαθεί να ξεπεράσει την αντίσταση των 780 μονάδων.
Η πορεία των κρουσμάτων αλλά και οι ανησυχίες από ένα νέο καθολικό lockdown στις κόκκινες περιοχές, θα επηρεάσουν και τη σημερινή συνεδρίαση.
Οι ενεργειακές εταιρείες παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος με τις μετοχές των ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή να ξεχωρίζουν.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και σήμερα η μετοχή της Coca Cola, μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες, αλλά και το αισιόδοξο μήνυμα της διοίκησης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.
Η διοίκηση περιμένει μικρή βελτίωση στο προσαρμοσμένο περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων για το 2021, βοηθούμενο από σημαντική αύξηση των πωλήσεων και συνέχισης των κινήσεων περιορισμού του κόστους.

Euroxx
Περιμένουμε μικτές τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση με μία υποχώρηση να είναι πιθανή.

Eurobank Equities
Περιμένουμε ήπιες τάσεις στο ξεκίνημα της συνεδρίασης αντίστοιχες με τον Ευρωπαϊκών αγορών λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση του Γενικού Δείκτη γύρισε και πάλι οριακά σε ανοδική (ΚΜΟ 20 ημερών στις 770 μονάδες), ωστόσο θα χρειαστεί μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών και καλό κλίμα στις διεθνείς αγορές για να συνεχιστεί.
Η βραχυπρόθεσμη τάση του τραπεζικού δείκτη παραμένει πτωτική με τον ΚΜΟ 20 ημερών στις 460 μονάδες. Σημεία στήριξης για τον ΓΔ οι 750 και 714 μονάδες (ΚΜΟ 200), ενώ σημεία αντίστασης οι 780 και οι 800 μονάδες.

Beta
Περιμένουμε οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να αντισταθμίσουν τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης