Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η επιστροφή των long στο ΧΑ και τα μηνύματα που στέλνει η χθεσινή 28/1 κίνηση

Η επιστροφή των long στο ΧΑ και τα μηνύματα που στέλνει η χθεσινή 28/1 κίνηση
Ζητούμενο το κλείσιμο του μήνα πάνω από τις 750 μονάδες και η «εμπλοκή» και άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης στην ανοδική αντίδραση
Η αντοχή της στήριξης των 726 μονάδων, σημείο από το οποίο διέρχεται ο κινητός μέσος των 100 ημερών, αλλά και η επιστροφή του γενικού δείκτη πάνω από τις 750 μονάδες, είναι το μεγάλο κέρδος από τη χθεσινή (28/1) συνεδρίαση.

Η επιστροφή των αγοραστών και ο τρόπος που έγιναν οι αγορές στις τράπεζες, εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες της αγοράς, παρά το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η πορεία της πανδημίας, η έλλειψη των εμβολίων και η μετάλλαξη του ιού.
Το ξεκίνημα της συνεδρίαση συνοδεύτηκε με μεγάλες απώλειες, αλλά χωρίς τζίρο.
Μαζί με το έντονα πτωτικό ξεκίνημα των ξένων αγορών, γρήγορα ο γενικός δείκτης πήγε πάνω στην κρίσιμη στήριξη (726 μονάδες).

Η αντίδραση

Αν και σύμφωνα με τεχνικούς αναλυτές είχε περιθώριο πτώσης ακόμα και μέχρι τις 710 μονάδες, σημείο από το οποίο διέρχεται ο εκθετικός των 200 ημερών, η αντίδραση από τις 726 μονάδες και η ραγδαία αύξηση των συναλλαγών, έδειξε πως το ΧΑ δεν έχει χάσει τα αντανακλαστικά του και δεν το έχουν αφήσει οι επενδυτές.
Μέχρι και τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, η απογοήτευση των επενδυτών ήταν κυρίαρχη.
Μάλιστα, λόγω της έντασης των πωλήσεων, τα σενάρια για διάλυση αποτιμήσεων έδιναν και έπαιρναν.
Κανείς δεν περίμενε τη χθεσινή αντίδραση και πόσο μάλλον την επιστροφή πάνω από τις 750 μονάδες.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το ΧΑ χθες άρχισε να αντιδρά και να περιορίζει τις απώλειες αρκετά πριν τις ξένες αγορές.
Τραπεζικός_ΔείκτηςΚΑΤΙΚΑΣ.jpg

Η ανάγκη για 750 μονάδες σήμερα

Σήμερα, είναι η τελευταία συνεδρίαση του μήνα και το κλείσιμο θα πρέπει να είναι υψηλότερο από τις 750 μονάδες.
Η άνοδος στηρίχθηκε στις μετοχές των Εθνική και Alpha Bank, αλλά σταδιακά θα πρέπει να «εμπλακούν» και άλλα βαριά χαρτιά.
Η Εθνική με την προσδοκία της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής κατάφερε από τα χαμηλά των 1,7270 ευρώ και το -4,64% να κλείσει στο υψηλό ημέρας και στα 2,01 ευρώ με άνοδο 10,99%.
Σημειώνεται πως η ΕΤΕ τα έχει πάει σημαντικά καλύτερα από την ΑΛΦΑ το τελευταίο διάστημα.
Η Αlpha Bank, στο άνοιγμα έκοβε προς τα κάτω και τους τελευταίους εκθετικούς μέσους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω πτώση.
Όμως η αφύπνιση των αγοραστών την επανέφερε πάνω από τον εκθετικό των 100 ημερών και έκλεισε οριακά χαμηλότερα από τον αντίστοιχο των 200 ημερών με τον υψηλότερο όγκο των τελευταίων 7 μηνών!
Το κλείσιμο της αγοράς θα μπορούσε να ήταν καλύτερο αν ακολουθούσαν και άλλα βαριά χαρτιά με βαρύτητα όπως Jumbo, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Coca Cola ή και ΟΤΕ.
Ωστόσο, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τις εφεδρείες της αγοράς για προσέγγιση των επόμενων αντιστάσεων.
Η επόμενη κρίσιμη εντοπίζεται στις 763 μονάδες.
Τραπεζικός_ΔείκτηςΚΑΤΙΚΑΣ.jpg

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης