Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ανοδο 16% βλέπει στα διεθνή χρηματιστήρια η HSBC- Buy και από BofA, Citigroup και RBS

Ανοδο 16% βλέπει στα διεθνή χρηματιστήρια η  HSBC- Buy και από BofA, Citigroup και RBS
Ανοδο 16% βλέπει στα διεθνή χρηματιστήρια η  HSBC μέχρι το τέλος του έτους, επισημαίνοντας ότι οι μετοχές έχουν υποχωρήσει σε πολύ φθηνά επίπεδα, καθώς έχουν πέσει κατά 25% από το μακροχρόνιο μέσο όρο τους. Η τράπεζα συστήνει κυρίως αγορές στα χρηματιστήριοα των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, ενώ συστήνει και τις αναδυόμενες αγορές. Εκτός των προτιμήσεων της μένει η Ιαπωνία.
Η πτώση του προηγούμενου τριμήνου ήταν μεγαλύτερη από μία κανονική διόρθωση που βλέπει κανείς μετά από δύο χρόνια μίας bull market, αναφέρει η HSBC ξεχωρίζοντας στο εξής μετοχές του ενεργειακού και βιομηχανικού κλάδου.
Η HSBC ωστόσο κόβει τις εκτιμήσεις της για τις ιαπωνικές μετοχές σε “underweight” εξαιτίας του outlook της οικονομίας της και του ισχυρού γιεν, ενώ είναι ιδιαίτερα θετική για την Αυστραλία. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σήμερα προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2010, αντανακλώντας το καλύτερο του αναμενόμενου πρώτο εξάμηνο. Ωστόσο δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει σχετικά με τα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν στη διαδικασία της ανάκαμψης εξαιτίας των αναταράξεων στις αγορές κεφαλαίου.
Σημειώνεται τέλος ότι και η Citigroup, η Bank of America Merrill Lynch Global Research και η Royal Bank of Scotland Group ήταν από τις τράπεζες που αυτήν την εβδομάδα σύστησαν αγορές στους πελάτες τους για τις μετοχές, μετά από το selloff του προηγούμενου τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης