Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Συστρατεύονται μέτοχοι και νέα διοίκηση της Marfin Popular bank με στόχο την ανακεφαλαιοποίηση αλλά και την ισχυροποίηση του ομίλου…

  Συστρατεύονται μέτοχοι και νέα διοίκηση της Marfin Popular bank με στόχο την ανακεφαλαιοποίηση αλλά και την ισχυροποίηση του ομίλου…
Κοινή γραμμή πλεύσης έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν βασικοί μέτοχοι και νέα διοίκηση της Marfin Popular Bank με στόχο την ανακεφαλαιοποίηση αλλά και την ισχυροποίηση του ομίλου.

Με βάση έγκυρες πληροφορίες το κλίμα μεταξύ βασικών μετόχων και νέας διοίκησης της Marfin Popular Bank έχουν πλήρως αποκατασταθεί, υπάρχει κοινή στρατηγική για το πώς θα πορευθεί η τράπεζα ενώ οι βασικοί μέτοχοι μεταξύ αυτών και η MIG έχουν αποφασίσει να στηρίξουν το έργο και την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε η τράπεζα να επανακεφαλαιοποιηθεί αποτελεσματικά.
Η Fitch υποβάθμισε χθες τις κυπριακές τράπεζες και μεταξύ των ανησυχιών που διετύπωσε είναι βεβαίως και ο κίνδυνος κρατικοποίησης τους.
Ο κίνδυνος αυτός δεν είναι θεωρητικός, ωστόσο τόσο η Κύπρου όσο και η Marfin δίνουν αγώνα ώστε να μην κρατικοποιηθούν.
Κατά πληροφορίες και ως ένδειξη του καλού κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της Marfin μετά την σχετική ένταση του τελευταίου διαστήματος είναι ότι η MIG που είχε ζητήσει σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 8 Φεβρουαρίου αποσύρει τα θέματα που είχε θέσει άρα και η γενική συνέλευση παύει να έχει αντικείμενο.
Σημειώνεται ότι για την ανακεφαλαιοποίηση της Marfin Popular bank θα χρειαστούν περίπου 1,9 με 2 δις ευρώ τα οποία τουλάχιστον σε ποσοστό 70% θα πρέπει να αποτελούν νέα κεφάλαια.
Οι προκλήσεις είναι μεγάλες αλλά υπάρχει διάθεση διοίκησης και μετόχων να βρουν μια καλή και αποδοτική λύση για την τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης