Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι κοινωνικές ευαισθησίες του George Soros... - Η Ευρώπη μοιάζει διαφορετική μέσα από τη ματιά ενός Σομαλού μετανάστη - Η μάχη για τη διατήρηση της ταυτότητας μέσα σε ένα κόσμο που αλλάζει...

tags :
Οι κοινωνικές ευαισθησίες του George Soros... - Η Ευρώπη μοιάζει διαφορετική μέσα από τη ματιά ενός Σομαλού μετανάστη - Η μάχη για τη διατήρηση της ταυτότητας μέσα σε ένα κόσμο που αλλάζει...
"Γνωρίστε τους Σομαλούς..." προτρέπει ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής George Soros, απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους!
Σε ένα όχι και τόσο συνηθισμένο άρθρο του, ο Soros καλεί τους Ευρωπαίους να αποτιμήσουν λίγο διαφορετικά τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, τις ευρωπαϊκές αξίες και την ευρωπαϊκή οικονομία. Πως θα γίνει αυτό; Αρκεί να κοιτάξουν την Ευρώπη μέσα από τα μάτια ενός Σομαλού μετανάστη!
Για τους σκοπούς του εν λόγω άρθρου του, μάλιστα, ο Soros αναζήτησε τον τρόπο ζωής των Σομαλών μεταναστών σε επτά διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης: Σε Άμστερνταμ, Ελσίνκι, Λέστερ, Κοπεγχάγη, Λονδίνο, Όσλο, Μάλμε.
Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο Soros, εισχωρώντας στα άδυτα των Σομαλών, πρόκειται για μια ζωντανή και άκρως ενδιαφέρουσα κοινότητα στην Ευρώπη, ξεχωριστή μόνο και μόνο για τη διαφορετικότητά της.
Oι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Σομαλοί μετανάστες στην Ευρώπη είναι ποικίλες, αφού εκτείνονται σχεδόν σε όλους τους σημαντικούς τομείς της δημόσιας ζωής, όπως εκπαίδευση, στέγη, media, απασχόληση, συμμετοχή στα πολιτικά δρώμενα, ταυτότητα.
"Η ζωή των Σομαλών μεταναστών μπορεί να μεταλαμπαδεύσει στους Ευρωπαίους εμπειρίες που πολλοί εξ αυτών δεν θα γνωρίσουν ποτέ... όπως η ζωή σε μια εμπόλεμη ζώνη ή ο αποχωρισμός γονέων - τέκνων", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Soros.
Όπως υποστηρίζει, η ιστορία κάθε Σομαλού μετανάστη αντικατοπτρίζει βασικές αξίες, όπως ο σεβασμός στο θεσμό της οικογένειας και η μάχη για την προστασία της ταυτότητας, σε έναν κόσμο που εξελίσσεται και αλλάζει ραγδαία...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης