Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Citigroup: Θετικά τα σχέδια για την 50ετή επιμήκυνση του ελληνικού χρέους... αλλά δεν αρκούν - Αν η οικονομία δεν επιστρέψει σε βιώσιμη ανάκαμψη, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές

Citigroup: Θετικά τα σχέδια για την 50ετή επιμήκυνση του ελληνικού χρέους... αλλά δεν αρκούν - Αν η οικονομία δεν επιστρέψει σε βιώσιμη ανάκαμψη, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές
"Ναι μεν αλλά...". Αυτό είναι το τελευταίο σχόλιο της Citigroup για την Ελλάδα, με αιχμή την πρόταση για 50ετή επιμήκυνση του χρέους.
"Η συζήτηση για επιμήκυνση κατά 50 χρόνια της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους συνιστά μια θετική εξέλιξη", επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα σημερινή 11σέλιδη έκθεσή τους "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Germany: Grand Coalition Talks Start Well", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"Mια μεγάλη επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα σίγουρα είναι καλοδεχούμενη, αλλά δεν αρκεί για να οδηγήσει τη χώρα έξω από το τούνελ της κρίσης", εκτιμά η Citigroup. Όπως προσθέτει, μια 50ετής επιμήκυνση του χρέους δεν είναι αρκετή για την επιστροφή της χώρας στις αγορές για δανεισμό, ούτε μπορεί από μόνη της να στηρίξει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς την ελληνική οικονομία.
Κατά την αμερικανική τράπεζα, για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα, απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια - από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης - στην κατεύθυνση εξισορρόπησης και σταθεροποίησης της οικονομίας της.
Εστιάζοντας στη συνέχεια η Citigroup στο ελληνικό banking επισημαίνει τα εξής: Τα σχέδια για τη δημιουργία δύο bad banks από την Εθνική και την Πειραιώς συνιστούν ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης επενδυτών και καταθετών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
"Η δημιουργία των δύο bad banks από ΕΤΕ και Πειραιώς θα συμβάλλει στις προσπάθειες των ελληνικών τραπεζών να γυρίσουν σελίδα και να κάνουν μια νέα - επιτυχημένη - αρχή, στη μετά την ανακεφαλαιοποίηση εποχή", υποστηρίζει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης