Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Barclays: Ασυνήθιστο επεισόδιο στην παγκόσμια οικονομία η περίπτωση της Ελλάδας - Επιτυγχάνει τους στόχους του προγράμματός της, αλλά έχει μακρύ δρόμο να διανύσει ακόμη

Barclays: Ασυνήθιστο επεισόδιο στην παγκόσμια οικονομία η περίπτωση της Ελλάδας - Επιτυγχάνει τους στόχους του προγράμματός της, αλλά έχει μακρύ δρόμο να διανύσει ακόμη
To ενδεχόμενο μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και η πιθανότητα νέων δανείων για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία αποτελούν τις μεγαλύτερες πηγές ανησυχίας για την Ευρωζώνη κατά τους επόμενους μήνες, συναινεί μεγάλη μερίδα αναλυτών.
"Η Ελλάδα επιτυγχάνει σε γενικές γραμμές τους στόχους του οικονομικού της προγράμματος", εκτιμά ο Julian Callow, στρατηγικός αναλυτής της Barclays.
Αλλά, όπως ο ίδιος προειδοποιεί, η Ελλάδα έχει ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσει προς την πραγματική ανάταξη της οικονομίας της.
"Η Ελλάδα αποτελεί ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο επεισόδιο στη παγκόσμια οικονομική ιστορία", τονίζει ο αναλυτής.
"Η αισιοδοξία για την Ευρώπη είναι γεγονός. Η ευρωπαϊκή οικονομία έχει γυρίσει πράγματι σελίδα", σχολιάζει από την πλευρά του ο Patrick Legland, στρατηγικός αναλυτής της Societe Generale.
"Αυτά που είδαμε το καλοκαίρι στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή οικονομία μόνο θετικά μπορεί να χαρακτηριστούν", τονίζει ο αναλυτής.
Το πρόσφατο ράλι των ευρωπαϊκών αγορών τροφοδοτήθηκε από τρεις βασικούς παράγοντες, δηλώνει με τη σειρά του ο γνωστός οικονομολόγος Satyajit Das, συγγραφέας του "Extreme Money".
Οι τρεις παράγοντες είναι οι εξής:
- Η πίστη στη δύναμη (και την αποτελεσματικότητα) της λιτότητας
- Η δέσμευση της ΕΚΤ πως θα κάνει τα πάντα για τη σωτηρία του ευρώ
- Οι προσδοκίες για τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης