Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Pimco: Επενδυτές προσοχή! Μην υποτιμάτε το ελληνικό ζήτημα και την έκβαση των γερμανικών εκλογών - Ορατός ο κίνδυνος νέων αναταράξεων στις διεθνείς αγορές τον Σεπτέμβριο - Πλήθος ανισοτήτων απειλεί την παγκόσμια οικονομία

Pimco: Επενδυτές προσοχή! Μην υποτιμάτε το ελληνικό ζήτημα και την έκβαση των γερμανικών εκλογών - Ορατός ο κίνδυνος νέων αναταράξεων στις διεθνείς αγορές τον Σεπτέμβριο - Πλήθος ανισοτήτων απειλεί την παγκόσμια οικονομία
Πληθώρα κινδύνων απειλεί την πορεία των διεθνών αγορών, προειδοποιεί ρητά και κατηγορηματικά ο Mohamed El Erian, ο CEO της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Μάλιστα, όπως ο El Erian διαμηνύει, αν αυτοί οι κίνδυνοι δεν αναχαιτιστούν, τότε έρχονται νέες αναταράξεις στα διεθνή χρηματιστήρια.
"Οι μεγάλες ανισότητες που διαπιστώνονται ανάμεσα σε πληθώρα οικονομικών δεικτών και μεγεθών πρέπει να αντιμετωπιστούν, διαφορετικά έρχεται νέα περίοδος αυξημένης αστάθειας στις αγορές", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο ισχυρός άντρας της Pimco.
Όπως προσθέτει, τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα κινούνται σε "στάσιμα νερά" στην τρέχουσα συγκυρία, με τα σημάδια κόπωσης να είναι πέρα για πέρα ορατά. Αυτή η κόπωση, σύμφωνα πάντα με τον El Erian, αποδίδεται στο εξής γεγονός: Οι αγορές έχουν ήδη αποτιμήσει τις θετικές ειδήσεις.
Ποιοι είναι όμως οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που απειλούν τις διεθνείς αγορές; Ο επικεφαλής της Pimco αναλύει:
- Το ελληνικό ζήτημα, με αιχμή τη βιωσιμότητα του χρέους
- Η πορεία της πορτογαλικής οικονομίας
- Η έκβαση των γερμανικών εκλογών
- Η κατάσταση της Ιαπωνίας
- Η άρση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της Fed
- Η ονοματολογία γύρω από τον νέο διοικητή της Fed
"Πολλά, καίριας σημασίας ζητήματα, έχουν πάρει αναβολή - σκοπίμως - για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Οι αγορές αναμένουν μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τα ζητήματα αυτά. Αλλά η προσδοκώμενη σαφήνεια δεν θα έρθει τόσο γρήγορα", προβλέπει ο Εl Erian.
Ποιες είναι όμως οι ανισότητες που ο ίδιος διακρίνει στην παγκόσμια οικονομία;
- Οι ανισότητες ανάμεσα στις μακροοικονομικές προοπτικές και την εταιρική κερδοφορία
- Οι ανισότητες ανάμεσα στην εταιρική κερδοφορία και τις εταιρικές επενδύσεις
- Οι ανισότητες ανάμεσα στην πορεία του ΑΕΠ και τα ποσοστά ανεργίας
"Όσο περισσότερο οι ανισότητες αυτές παραμένουν στο προσκήνιο, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι για τις αγορές", προειδοποιεί ο ισχυρός άντρας της Pimco.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης