Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Α. Σκαφιδάς (Emporiki): Οι ελληνικές τράπεζες θα βγουν στις αγορές στο τελευταίο 3μηνο του 2012

tags :
  Α. Σκαφιδάς (Emporiki): Οι ελληνικές τράπεζες θα βγουν στις αγορές στο τελευταίο 3μηνο του 2012
Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βγουν στις αγορές μάλλον προς το τελευταίο 3μηνο του 2012 ώστε να δανεισθούν και σταδιακά και να απεξαρτηθούν από την ΕΚΤ εκτιμά ο group treasurer της Emporiki bank κ Απόστολος Σκαφιδάς σε δηλώσεις του στο www.bankingnews.gr.

Η προσπάθεια των ελληνικών τραπεζών να δανεισθούν μέσω repos ήταν επιτυχής προ μηνών αλλά οι αγορές ακόμη είναι ουσιαστικά κλειστές για τις ελληνικές τράπεζες.
Όσο αιωρούνται ζητήματα χρέους, φημολογούνται αναδιαρθρώσεις η χώρα προφανώς και δεν θα μπορεί να βγει να δανεισθεί μέσω δημοπρασιών από τις αγορές άρα και οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούν να κάνουν το μεγάλο βήμα εξόδου τους προς τις αγορές.
Σύμφωνα με τον κ Σκαφιδά οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίζουν να εξαρτώνται από την ΕΚΤ τουλάχιστον για όλο το 2012 και προς το τελευταίο τρίμηνο θα κάνουν τις πρώτες τους απόπειρες.
Με βάση την προσέγγιση του κ Σκαφιδά οι ελληνικές τράπεζες θα απεξαρτηθούν σημαντικά από την ΕΚΤ μάλλον προς το 2014.
Στην ερώτηση για το πώς η Emporiki καταφέρνει να αντιμετωπίζει τα θέματα ρευστότητα της o κ Σκαφιδάς τόνισε ότι σε αυτή την συγκυρία η τράπεζα έχει το πλεονέκτημα να στηρίζεται στην Credit Agricole μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη.
Δανείζεται μέσω της μητρικής ενώ ταυτόχρονα η Emporiki υλοποιεί εκδόσεις προς την αγορά με την εγγύηση της μητρικής τράπεζας.

Π.Λ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης