Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ήττα της κυβέρνησης τα 2 ξεχωριστά κείμενα από ΔΝΤ και ΕΕ – Σύρεται στις ΗΠΑ για να πετύχει συμφωνία και να ζητήσει χρέος

Ήττα της κυβέρνησης τα 2 ξεχωριστά κείμενα από ΔΝΤ και ΕΕ – Σύρεται στις ΗΠΑ για να πετύχει συμφωνία και να ζητήσει χρέος
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει υποστεί μεγάλη πολιτική ήττα γιατί θα υποχρεωθεί να «παρακαλέσει» το ΔΝΤ ώστε να κλείσει η αξιολόγηση και να ανοίξει το ζήτημα του χρέους.
Η απόφαση να υπάρξουν δύο κείμενα μέτρων τα οποία μέχρι τις 22 Απριλίου θα πρέπει να συγκεραστούν ώστε να υπάρξει συμφωνία στην αξιολόγηση αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική ήττα της ελληνικής κυβέρνησης.
Μετά τις έσχατες εξελίξεις όπου η ελληνική πλευρά παρακολουθούσε τις συνομιλίες των εκπροσώπων του ΔΝΤ και εν συνεχεία μεθόδευσε την δημοσιοποίηση τους στα WikiLeaks, η ελληνική πλευρά με την αντίδραση της αποκαλύφθηκε ότι…είχε στήσει το κόλπο.
Η ελληνική πλευρά ξεκίνησε ένα μαραθώνιο επικοινωνιακό να καταδείξει ότι το κακό ΔΝΤ απεργάζεται το κακό της Ελλάδος, θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα σε πιστωτικό γεγονός, να σύρει σε μακράς διάρκειας διαπραγματεύσεις την αξιολόγηση μέχρι τον Ιούλιο όπου πρέπει να πληρωθούν 2,2 δισεκ. στην ΕΚΤ.
Πάνω σε αυτή την επικοινωνιακή προπαγάνδα η Ελλάδα προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι είναι το θύμα της ωμότητας του ΔΝΤ.
Μάλιστα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης αποκαλύφθηκαν, είπαν ξεκάθαρα ότι θέλουν να αποχωρήσει το ΔΝΤ.
Lagarde και Thomsen του ΔΝΤ βρέθηκαν εσπευσμένα στην Γερμανία είχαν κρίσιμες συναντήσεις και πέτυχαν…τον στόχος τους.
Έλαβαν πλήρη κάλυψη από την Ευρώπη «το ΔΝΤ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού προγράμματος είπε η Merkel η Γερμανίδα Καγκελάριος».
Η εξέλιξη αυτή δηλαδή η πλήρης κάλυψη του ΔΝΤ από την ΕΕ και όλους τους θεσμούς αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που υποχρεώθηκαν αρχικώς σε κατέβασμα των επικοινωνιακών τόνων της κόντρας με το ΔΝΤ.
Η απάντηση του ΔΝΤ σε όλα αυτά ποια ήταν;
Αρχικά τόνισαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα, παρ΄ ότι είχε αποκαλέσει ανοησίες τα επιχειρήματα των ελλήνων περί πιστωτικού γεγονότος η Lagarde ΔΝΤ στην επιστολή προς τον Τσίπρα.
Εν συνεχεία όμως αποκαλύφθηκε η στρατηγική του ΔΝΤ.
Υποχρεώνουν την Ελλάδα να αποδεχθεί δύο κείμενα ένα του ΔΝΤ ένα της ΕΕ.
Κάθε κείμενο έχει διαφορετικές παραμέτρους μέτρων και μόνο αν αυτά τα δύο κείμενα συγκεραστούν θα υπάρξει συμφωνία και θα εκταμιευθεί η δόση.
Ο Τσακαλώτος ο έλληνας ΥΠΟΙΚ, ήταν αποκαλυπτικός «ξέρετε ότι η ΕΕ θέλει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα άρα για να πάρουμε δόσεις θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία και με το ΔΝΤ»
Έτσι λοιπόν η Ελλάδα οδηγείται στον εξής διασυρμό.
Θα πάει στις 16 και 17 Απριλίου η ελληνική αντιπροσωπεία στο ΔΝΤ στην εαρινή συνάντηση στην Ουάσιγκτον και θα πρέπει να πείσει το Ταμείο ώστε να υπάρξει συμφωνία στις 22 Απριλίου στο Eurogroup.
Ταυτόχρονα η Ελλάδα στην Ουάσιγκτον θα ζητήσει να ανοίξει και το ζήτημα του χρέους.
Δηλαδή η Ελληνική κυβέρνηση που υπέκλεψε συνομιλίες στελεχών του ΔΝΤ και τους κατέκρινε, κατηγορώντας τους για δόλια σχέδια θα πάει στην Ουάσιγκτον για να «παρακαλέσει» ώστε να υπάρξει συμφωνία στην αξιολόγηση και στο χρέος.
Η Ελλάδα κατηγόρησε το ΔΝΤ και τώρα θα πάει να ζητήσει την βοήθεια του.
Είναι προφανές τι ακριβώς έχει συμβεί.
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει υποστεί μεγάλη πολιτική ήττα γιατί θα υποχρεωθεί να «παρακαλέσει» το ΔΝΤ ώστε να κλείσει η αξιολόγηση και να ανοίξει το ζήτημα του χρέους.
Η ελληνική αντιπροσωπεία θα αισθανθεί άβολα στην Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης