Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Βruegel - Αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα - Δεν θα δυσκολευθεί να κερδίσει επιμήκυνση στην αποπληρωμή δανείων και μείωση επιτοκίων

Βruegel - Αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα - Δεν θα δυσκολευθεί να κερδίσει επιμήκυνση στην αποπληρωμή δανείων και μείωση επιτοκίων
Εκτεθειμένη σε κινδύνους η δυναμική του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με το γνωστό think tank
Aναγκαίο χαρακτηρίζει ένα νέο - τρίτο στη σειρά - οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα το γνωστό think tank Bruegel, σε ειδική ανάλυσή του, υπό τον τίτλο "Τhe Long Haul: Debt Sustainability Analysis".
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές του Bruegel, ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα θα ήταν απαραίτητο για την Ελλάδα, από τη στιγμή που η δυναμική του δημοσίου χρέους της χώρας υπόκειται σε μεγάλους κινδύνους.
Επιχειρώντας το think tank να αποκωδικοποιήσει τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εξετάζει το διττό σενάριο που εξετάζει η τρόικα για την Αθήνα.
 Όπως αναφέρει, καίριο ζήτημα συνιστά η συζήτηση για χρονική παράταση της αποπληρωμής των ελληνικών δανείων, στα 50 χρόνια, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων.
Σύμφωνα με το Bruegel, η Ελλάδα δεν αναμένεται να δυσκολευτεί ιδιαιτέρως, προκειμένου να διασφαλίσει την ανωτέρω βοήθεια, δεδομένου ότι δεν προϋποθέτει απώλειες για τους πιστωτές.
Συμπερασματικά, οι αναλυτές της γνωστής δεξαμενής σκέψης προειδοποιούν πως η δυναμική του ελληνικού χρέους παραμένει εξαιρετικά ευάλωτη απέναντι σε μια σειρά από αρνητικές εκπλήξεις όπως: ηπιότερη ανάπτυξη, οριακό πρωτογενές πλεόνασμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης