Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ανοδική αντίδραση μετά την πρόσφατη υποχώρηση – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Ανοδική αντίδραση μετά την πρόσφατη υποχώρηση – Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μέχρι χθες ο Σεπτέμβριος έχει δώσει απώλειες 9,08% στο Γενικό Δείκτη και έχει περιορίσει την άνοδο από την αρχή του έτους στο 28,34%. Σήμερα τελειώνει ο μήνας αυτός και ίσως δούμε μία προσπάθεια ωραιοποίησης. Με άνοδο το ξεκίνημα και προσπαθούν οι τράπεζες να βοηθήσουν τον Γ.Δ. να ξεπεράσει τις 1.200 μονάδες. Ξεχωρίζουν, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: Η πορεία των επιτοκίων, η διαχείριση της κατάστασης από κάποιες διοικήσεις, το κλίμα στις αγορές κ.α. μας αναγκάζουν να γίνουμε πιο επιλεκτικοί. Στην επικαιροποίηση που θα κάνουμε σύντομα των επιλογών μας, έτσι όπως διαβάζουμε μέχρι τώρα τα αποτελέσματα, μάλλον θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό ξεκίνημα σχεδόν από όλες τις συστημικές.

JUMBO: Η επιστροφή της μετοχής στα 25 ευρώ μάλλον αποτελεί καλό σημείο εισόδου με δεδομένο το νέο μέρισμα και τις δηλώσεις της διοίκησης.

AEGEAN: Θα κάνει αγορές δικών της ομολογιών έως 20 εκατ. ευρώ με σκοπό να τα ακυρώσει στη συνέχεια.

OPTIMA BANK: Συνεχίζεται η δημόσια εγγραφή και μαθαίνουμε πως λένε σε επενδυτές να γραφτούν για σημαντικά μεγαλύτερο ύψος μετοχών, από αυτόν που θέλουν, έως και τετραπλάσιο. Θεωρούμε πως μετά τη διόρθωση της αγοράς, οι συστημικές είναι πιο ελκυστικές.

ΕΥΑΘ: Θα… ρισκάρουμε να πούμε, πως τα δικά της αποτελέσματα, συγκριτικά με της ΕΥΔΑΠ, είναι λίγο καλύτερα, αλλά εδώ συνεχίζεται να καίγεται το ταμείο. Το καθαρό ταμείο έχει υποχωρήσει στα 65 εκατ. ευρώ, αλλά μετά και το γκρέμισμα της μετοχής πάλι είναι ένα μεγάλο ποσοστό της αποτίμησης. Στις 114 χιλ. ευρώ από 9 χιλ. ευρώ τα καθαρά κέρδη, στα 177,5 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια και στα 117 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Έχει ενσωματώσει μας φαίνεται όλες τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις.

«Με δεδομένο πως η ισχύουσα Τιμολογιακή Πολιτική της Εταιρείας λήγει στις 31/12/2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας όρισε στις 16/02/2023 με την υπ. αρ. 072/2023 Απόφασή του ειδική επιτροπή που θα μελετήσει την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας της επόμενης περιόδου και θα ασχοληθεί με την ανάκτηση του κόστους διατυπώνοντας σχετικές προτάσεις», αναφέρει η εταιρεία στη λογιστική κατάσταση.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Βλέπουμε μία μεγάλη αύξηση πωλήσεων και γύρισμα σε οριακή κερδοφορία από σημαντική ζημία. Επειδή είναι μία εταιρεία που βγάζει λεφτά το καλοκαίρι με τον τουρισμό, νομίζουμε πως έχει πατήσει καλά για μία καλή χρονιά, αν δε δούμε πάλι προβλέψεις και άλλα περίεργα. Από τη λογιστική κατάσταση απουσιάζουν τα EBITDA.

ΕΛΒΕ: Η δουλειά με τις στολές που είχε πάρει βελτίωσε τα μεγέθη στο εξάμηνο και η διοίκηση περιμένει πως η πορεία αυτή θα συνεχιστεί και στο δεύτερο. Πλέον δεν έχει και εκείνα τα δικαιώματα μειοψηφίας που έτρωγαν τα κέρδη. Με αποτίμηση 18,1 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 1,17 εκατ. ευρώ και αρνητικό καθαρό δανεισμό 7 εκατ. ευρώ. Έχει κάποιες επενδύσεις σε αμοιβαία κεφάλαια που δεν ξέρουμε τι ακριβώς επενδύσεις είναι και πως θα αποτιμηθούν στο δεύτερο εξάμηνο. Σημειώστε επίσης πως θα δώσει καθαρό μέρισμα 0,38 ευρώ και η αποκοπή του θα γίνει 13 Οκτωβρίου. Στο 7% η απόδοση.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου μας δίνει την εντύπωση πως τα έχει πάει σημαντικά καλύτερα από την Αλουμύλ, άρα η πτώση των προηγούμενων ημερών ίσως είναι υπερβολική. Παρά τη μείωση των πωλήσεων κατάφερε να βγάλει κέρδη 2,177 εκατ. ευρώ από 6,98 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως η Αλουμύλ έβγαλε 1,5 εκατ. ευρώ από 20 εκατ. ευρώ. Η τιμή του αλουμινίου και το χρηματοοικονομικό κόστος επηρέασαν. Όμως, έχουμε εξαιρετικές λειτουργικές ταμειακές ροές, οι οποίες διπλασίασαν το ταμείο. Από την άλλη αύξησε και τα δάνεια. Πρέπει να μαζευτεί κάπως ο δανεισμός. Η διοίκηση σημειώνει πως το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται εξίσου κερδοφόρο και ενδεχομένως καλύτερο από το δεύτερο εξάμηνο του 2022 μιας και οι επενδύσεις στο εργοστάσιο της ΕΞΑΛΚΟ προχωράνε με ταχύτατο βαθμό. Στο περσινό δεύτερο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 4,16 εκατ. ευρώ. Άρα αν τα επαναλάβει θα έχει στο σύνολο της χρήσης 6,3 εκατ. ευρώ τουλάχιστον. Εξαιρετικά…

SPACE HELLAS: Αν και έχει ενισχύσει σημαντικά πωλήσεις και EBITDA, στην τελική γραμμή δεν έχει αποτυπωθεί το όφελος λόγω των μεγάλων χρηματοοικονομικών εξόδων. Με EBITDA 9,28 εκατ. ευρώ από 4,15 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 1,78 εκατ. ευρώ από 2,16 εκατ. ευρώ. Οι απαιτήσεις από πελάτες είναι τεράστιες, αλλά η διοίκηση περιμένει πως θα λάβει μεγάλο μέρος στο δεύτερο εξάμηνο και επομένως θα αποπληρώσει δάνεια και θα μειώσει το ύψος των τόκων που καταβάλει.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Δυνατή η επιστροφή κεφαλαίου και βοηθάει τη μετοχή στο ξεκίνημα. Στα 0,06 ευρώ το ποσό που θα δώσει, στα 1,0650 ευρώ με άνοδο 4,41% η μετοχή.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Βιαστικοί κάποιοι να πουλήσουν ακόμα και στα 2,44 ευρώ. Υπερβολική μάλλον η πτώση της μετοχής.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Μειωμένα τα κέρδη αλλά όχι και να βγαίνουν πωλητές στα 338 ευρώ…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης