Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Το παρασκήνιο της ήττας Βεσυρόπουλου με την τοποθέτηση Γιαννόπουλου στη θέση του Προέδρου της ΕΛΤΕ

Αποκάλυψη: Το παρασκήνιο της ήττας Βεσυρόπουλου με την τοποθέτηση Γιαννόπουλου στη θέση του Προέδρου της ΕΛΤΕ

Ποιοι θα είναι οι νέοι Αντιπρόεδροι - Συνεχίζει το δικαστικό αγώνα ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΤΕ Γιώργος Βενιέρης

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος νυν A Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) αναμένεται να είναι ο νέος Πρόεδρος της ΕΛΤΕ καθώς σήμερα 3/11/2022 έχει καθοριστεί η ακρόασή του από την αρμόδια Επιτροπή της βουλής με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο που προωθούσε στη θέση του Προέδρου τον Καθηγητή Ταχυνάκη να έχει υποστεί πλήγμα.

Η εντολή Μητσοτάκη

Όπως είχε αποκαλύψει το bankingnews (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα) τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο είχε υπάρξει εμπλοκή στην τοποθέτηση νέου Προέδρου στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) καθώς η εντολή Μητσοτάκη ήταν να μην υπάρχει καμία σκιά στην επιλογή προσώπων που θα στελεχώσουν κορυφαίες θέσεις.
Η εμπλοκή ήταν ξεκάθαρη καθώς η επιλογή από το ΑΣΕΠ των τριών επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου είχε γίνει τον Αύγουστο και χρειάστηκαν πάνω από δύο μήνες για να ακυρωθούν στην πράξη οι προθέσεις Βεσυρόπουλου να διορίσει στη θέση του Προέδρου της ΕΛΤΕ τον κ. Ταχυνάκη που ήταν επιβλέπων Καθηγητής στη διπλωματική εργασίας για το μεταπτυχιακό που πήρε ο Υφυπουργός από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Σημειωτέον ότι και ο τρίτος επιλεχθείς από τον ΑΣΕΠ ήταν επίσης (πρώτος στη λίστα) ήταν ο Καθηγητής Δημήτρης Γκίνογλου που είχε επίσης την επίβλεψη της διπλωματικής εργασίας του υφυπουργού. Ο τελευταίος φαίνεται να είχε λάβει υποσχέσεις από τον κ. Βεσυρόπουλο που δεν τηρήθηκαν.

Αντιδράσεις και προσφυγές

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες που ακολούθησε το ΑΣΕΠ για την επιλογή των τριών υποψήφιων (επιλέγει έναν ο Υφυπουργός) έχουν προκαλέσει σφοδρές και αντιδράσεις και ήδη υπάρχει σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι προς την κατεύθυνση προσβολής του κύρους της διαδικασίας κινείται και ο υποψήφιος πρώην Πρόεδρος της ΕΛΤΕ και πρώην πρύτανης κ. Γιώργος Βιενιέρης ο οποίος το είχε προαναγγείλει σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΒΝ αναφέροντας ότι «Επί της διαδικασίας θεωρώ άδικο και απαράδεκτο να λαμβάνεται υπό όψιν η διοικητική εμπειρία στα πλαίσια των καθηκόντων του καθηγητή και να εξομοιούται με την εμπειρία που ζητά η προκήρυξη και αφορά στην προϋπηρεσία σε υποχρεωτικούς ελέγχους. Ως Έλλην πολίτης παρ’ ότι το δικαιούμαι δεν έλαβα από το ΑΣΕΠ απάντηση για τον τρόπο που έχει υπολογιστεί η προϋπηρεσία μου και αναρωτιέμαι:Πως είναι δυνατόν ένας νεότερος καθηγητής από εμένα που δεν έχει χρηματίσει ούτε πρύτανης, ούτε Πρόεδρος της ΕΛΤΕ, ούτε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου σε εισηγμένη εταιρία και μάλιστα πολύ μεγάλου μεγέθους λαμβάνει περισσότερα μόρια από εμένα; Υπό αυτά τα δεδομένα επιφυλάσσομαι να προσφύγω στη δικαιοσύνη».
Ο κ. Βενιέρης ήδη κατά τις πληροφορίες του ΒΝ έχει ζητήσει μέσω δικηγόρου από το ΑΣΕΠ να του δοθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης που αποφάσισε την επιλογή των τριών ώστε να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις.

Οι νέοι Αντιπρόεδροι


Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση Γιαννόπουλου στην ηγεσία της ΕΛΤΕ καθορίζει εκ προοιμίου και τους δύο Αντιπρόεδρους. Και αυτό διότι ο κ. Γιαννόπουλος είχε θέσει υποψηφιότητα και για Αντιπρόεδρος είχε επιλεγεί και για αυτή τη θέση ως πρόταση προς τον Υφυπουργό.
Οι άλλοι δύο υποψήφιοι που θα καταλάβουν τις θέσεις των Αντιπροέδρων (δεν είναι γνωστό ποιος θα είναι Α και ποιος Β Αντιπρόεδρος) είναι οι κ.κ. Σικαλίδης Αλέξανδρος και Παπαδήμος Νικόλαος. Ο πρώτος είναι Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας και ο δεύτερος επί χρόνια στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης