Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκλειστικό: Παρέμβαση της δικαιοσύνης για το διαγωνισμό παρωδία του ΑΣΕΠ για διοίκηση της ΕΛΤΕ

Αποκλειστικό: Παρέμβαση της δικαιοσύνης για το διαγωνισμό παρωδία του ΑΣΕΠ για διοίκηση της ΕΛΤΕ

Το ΑΣΕΠ αρνήθηκε να εκτελέσει εισαγγελική παραγγελία

Σχετικά Άρθρα

Σε περιπέτειες μπαίνει η διοίκηση του ΑΣΕΠ σχετικά με τα όσα έπραξε ή δεν έπραξε σε σχέση με τις διαδικασίες που ακολούθησε για την επιλογή των προσώπων που θα προταθούν στο Υπουργείο Οικονομικών για να στελεχώσουν τις θέσεις του Προέδρου και των δύο Αντιπροέδρων της ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων).
Σύμφωνα με πληροφορίες τρέχει προκαταρκτική εξέταση για την άρνηση του ΑΣΕΠ να παραδώσει στοιχεία-έγγραφα που ζητήθηκαν από υποψηφίους που έμειναν εκτός της λίστας επιλογής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διερευνάται το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων με βάση τα άρθρα 25,26 και 169 του Ποινικού Κώδικα σε συνδυασμό με το άρθρο 24 παράγραφο 4 του νόμου 1765/88.

Απείθεια από δόλο ή αμέλεια

Ουσιαστικά το ΑΣΕΠ ελέγχεται για το αν διενήργησε από αμέλεια ή δόλο και ταυτόχρονα αν επέδειξε απείθεια στις εντολές πιθανότατα εισαγγελικών αρχών στις οποίες προσέφυγαν υποψήφιοι για το διαγωνισμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καταγγελίες υποψηφίων αλλά και τις δηλώσεις του πρώην Προέδρου της ΕΛΤΕ και πρώην Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βενιέρη υπήρξε συστηματική άρνηση του ΑΣΕΠ να παραδώσει στοιχεία σε υποψηφίους που έμειναν εκτός της λίστας η οποία πέρασε στο στάδιο της συνέντευξης για διαμορφωθεί η τελική λίστα που προωθήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Μεταξύ των στοιχείων που ζητήθηκαν ήταν τα αντίγραφα των βεβαιώσεων προϋπηρεσίας και αποδεικτικών της ζητούμενης επαγγελματικής εμπειρίας των κ.κ. Γκίνογλου Δημήτριου & Ταχυνάκη Παναγιώτη του πίνακα των προσωρινών αποτελεσμάτων της κατηγορίας 101 (Πρόεδρος ΕΛΤΕ).
Σημειώνεται ότι οι δύο επιλέγησαν τελικά με τις πληροφορίες του BN να αναφέρουν ότι ο κ. Βεσυρόπουλος έχει προκρίνει τον κ. Ταχυνάκη Παναγιώ. η αλλά μέχρι στιγμής να μην υπάρχει δημοσίευση στο ΦΕΚ .
Κατά σύμπτωση οι κύριοι Ταχυνάκης και Γκίνογλου ήταν δύο από τους τρεις καθηγητές που επέβλεψαν το μεταπτυχιακό του κ. Βεσυρόπουλου.
Από την πλευρά του το ΑΣΕΠ σε όσους ζήτησαν στοιχεία με εντολή του Προέδρου της Επιτροπής απάντησε ότι «Η χορήγηση των αιτούμενων βεβαιώσεων προϋπηρεσίας των υποψηφίων, δεδομένου ότι έχετε εγγραφεί στον Προσωρινό Πίνακα Αποκλειομένων υποψηφίων, δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ύπαρξη ειδικού εννόμου συμφέροντος, παρ’ εκτός του ότι προσκρούει στις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.»
Σε νέα αιτήματα των υποψηφίων δεν απάντησε το ΑΣΕΠ ενώ κάποιοι εκ των υποψηφίων ζήτησαν και έβγαλαν εισαγγελική παραγγελία την οποία όμως αρνήθηκε να εκτελέσει το ΑΣΕΠ επικαλούμενο και πάλι προσωπικά δεδομένα.
Νωρίτερα βέβαια το ΑΣΕΠ σε άλλα έγγραφα είχε δεχτεί την υποβολή ενστάσεων με το ερώτημα που προκύπτει να είναι πως μπορεί να κάνει κάποιος ένσταση αν δεν γνωρίζει ακριβώς πως βαθμολογήθηκαν και βάσει ποιων εγγράφων οι συνυποψήφιοί του.
Είναι προφανές ότι η παρέμβαση της δικαιοσύνης έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τα δημοσιεύματα του BN που από την πρώτη στιγμή επεσήμανε τα απίστευτα φαινόμενα που διαδραματίστηκαν στη διαδικασία επιλογής των προσώπων που θα στελεχώσουν την ΕΛΤΕ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης